Italia. Muncitor român, în stare gravă după ce a fost zdrobit de paleții pe care îi transporta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Muncitor român, în stare gravă, după ce a fost zdrobit de paleții pe care îi transporta.
Italia. Muncitor român, în stare gravă, după ce a fost zdrobit de paleții pe care îi transporta.

Accident de muncă în Borgetto, provincia Palermo. Din motive care nu au fost încă stabilite, un muncitor român, în vârstă de 52 de ani, a fost grav rănit, zdrobit de încărcătură grea pe care o transporta pentru  firma la care lucra.

Bărbatul, care locuiește de mult în municipiul din provincia Palermo, a fost transferat de urgență la spitalul Villa Sofia. 

Conform primelor reconstituiri ale accidentului de muncă, românul de 52 de ani, transporta niște paleți cu ambalaje din hârtie. Unul dintre paleți ar fi căzut peste bărbat, care  fost strivit de sarcina grea.

La fața locului au intervenit salvatorii, care l-au scos pe muncitorul român de sub paletul căzut. Românul a fost preluat  de  o ambulanță și transportat, inițial, la spitalul Partinico în cod roșu, scrie palermo.gds.it.

După o evaluare inițială rănilor suferite, bărbatul român a fost transferat la centrul de traumatologie din Vila Sofia. Carabinierii din stația Borgetto, care au intervenit la locul accidentului de muncă, au declanșat o ancheta.

De asemene, au intervenit și inspectorii de la Serviciul de prevenire și securitate la locul de muncă,  care au  efectuat și ei o anchetă. Din primele constatări, s-a stabilit că muncitorul român era angajat legal de companie. Alte investigații sunt în curs.

O altă tragedie la locul de muncă s-a petrecut în Lombardia. Florian U., un muncitor de origine română, în vârstă de 46 de ani, care a murit aseară, după ce a căzut de la o înălțime de aproximativ cinci metri. 

 

Italia. Muncitor român, mort după ce a căzut de la înălțime: Florian nu a mai putut fi salvat de medici 

 

Accidentul s-a produs într-un magazin de vânzare de accesorii de mobilier din Cusago, provincia Milano din Italia. Dinamica accidentului nu a fost încă stabilită, dar, conform unei reconstituiri inițiale, muncitorul român înlocuia un oblon în cadrul lucrărilor de întreținere ale companiei când a căzut lovindu-se violent cu capul de asfalt. Pentru românul de 46 de ani nu a fost nimic de făcut: a murit pe loc.

Muncitorul român nu avea cască sau echipament de protecție

 

Se pare că muncitorul român se urcase în vârful unei scări, fără cască sau echipament de protecție. În acel moment și-a pierdut echilibrul și a căzut la pământ. Colegii săi au sunat imediat la 118, dar salvările sosite imediat la fața locului au fost în zadar. Bărbatul nu și-a mai revenit și a murit înainte de a fi transportat la spital.

Parchetul din Milano a deschis dosar pentru omor din culpă și cu siguranță va fi dispusă o autopsie de către procurorul Elisa Calanducci. O evaluare necesară care va ajunge în evidențele anchetei coordonate de agenții de mediu, sănătate, siguranță și muncă.

Alți muncitori, morți la serviciu

 

În această dimineață, un alt accident de muncă la Milano. Un tânăr de 28 de ani a fost copleșit de prăbușirea unui zid la care lucra într-un subsol din Viale Monza, în zona Pasteur. Tânărul a fost extras din dărâmături și dus în stare gravă la spitalul Niguarda.

În data de 10 martie, un muncitor de 33 de ani a murit, iar un coleg de 26 de ani a fost dus la spitalul din Desio, după un accident pe un șantier din Biassono. În timp ce pe 11 februarie, la Milano, un muncitor de 55 de ani a murit pe loc, iar un coleg de 26 de ani a fost transportat la spital, după ce ambii au căzut în puțul liftului unei clădiri din Viale Monza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel