Italia. Misiune piemonteză pentru a aduce copiii ucraineni bolnavi de cancer la spitalul „Regina Margherita”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Misiune piemonteză pentru a aduce copiii ucraineni bolnavi de cancer la spitalul „Regina Margherita”
Italia. Misiune piemonteză pentru a aduce copiii ucraineni bolnavi de cancer la spitalul „Regina Margherita”

Ast[zi vor sosi în Italia, la spitalul „Regina Margherita”, 14 pacienți tineri bolnavi de cancer și 15 însoțitori. Cirio: "Operațiunea se datorează generozității antreprenorilor piemontezi".

A început misiunea „Piemont” de a aduce copiii ucraineni bolnavi de cancer la Spitalul Regina Margherita din Torino. Ieri, la ora 18.00, copiii au început călătoria lor de speranță, iar astăzi, la sfârșitul după-amiezii, vor ateriza la Caselle cu avionul plătit de Fundația Lavazza și pus la dispoziție de Regiune pentru această călătorie umanitară.

Aceștia vor fi însoțiți de medici și asistente, care au plecat ieri cu un avion operat de Basic Air, compania lui Marco Boglione. Potrivit primelor informații, 14 copii, cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani, vor ajunge în Italia, însoțiți de 15 mame și tați, precum și de 5 frați și surori mai mici.

 

Copiii vor ajunge în Italia în această după-amiază

 

Copiii, care au plecat din Ucraina, au zburat prin Moldova, al cărei spațiu aerian este închis din cauza războiului. Apoi au luat un zbor spre Palanca, un oraș moldovean aflat în apropiere de granița cu România, iar de acolo au luat un autobuz spre Iași la ora 7.50 în această dimineață.

Autobuzul a fost pus la dispoziție de antreprenorul textil Alessandro Barbero din Alba, care îi însoțește. De la Iași vor fi preluați de zborul care a plecat în această dimineață de la Caselle, cu care călătoresc președintele regiunii, Alberto Cirio, directoarea Secției de Patologie și Îngrijire a Copiilor "Regina Margherita", Franca Fagioli, și deputatul Anna Rossomando.

Guvernatorul a declarat: "Toată această operațiune a fost posibilă datorită generozității antreprenorilor piemontezi. ”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel