Italia. Micuța Andreea a fost condusă pe ultimul drum: „O durere enormă! O dramă cumplită!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Micuța Andreea a fost condusă pe ultimul drum: „O durere enormă! O dramă cumplită!”. FOTO: captură tribunatreviso.gelocal.it
Italia. Micuța Andreea a fost condusă pe ultimul drum: „O durere enormă! O dramă cumplită!”. FOTO: captură tribunatreviso.gelocal.it

Micuța Andreea, care a murit în dimineața zilei de 11 august într-un cumplit accident rutier, a fost condusă astăzi pe ultimul drum, în Italia.

Sicriul mic al Andreei Maria Crețu, de origine moldovenească, plecată la ceruri la numai 8 ani (ar fi împlinit 9 ani pe 21 septembrie), a fost depus în biserica Sant'Agostino. 

„Suntem aici pentru a-i consola pe cei care rămân. Mătușa este bolnavă, se simte responsabilă. Există zvonuri că ar fi fost pe telefonul său mobil în momentul accidentului”, a precizat preotul Ion Ciobanu, conform tribunatreviso.gelocal.it.

Potrivit rapoartelor autorităților, Andreea stătea pe bancheta din spate a mașinii conduse de mătușa Larisa, când în acea dimineață nenorocită de 11 august a murit în accidentul teribil după ce s-a izbit de o altă mașină din Lughignano. Și când slujba este pe cale să înceapă, ochii se așează asupra mătușii care suferă îngrozitor. Are un picior în ghips, se mișcă în cârje. Dar vrea să fie acolo, la câțiva pași de nepoata sa. Ea intră, intră membrii familiei și rudele.

Au fost aproximativ 30 de persoane în total, iar gândurile s-au îndreptat către Andreea. Sunt mama Zinaida și tatăl Sergiu. A fost prezentă și cealaltă fiică, de 2 ani, așezată în cărucior.

 

„O durere enormă pentru comunitatea ortodoxă”

 

Trandafirii albi se înfășoară în jurul sicriului mic, așezat în centrul bisericii, apoi se aprind lumânările în jurul Andreei.

„Ne rugăm pentru cei care rămân, suntem aici pentru a ne asigura mângâierea”, sunt cuvintele preotului Ciobanu. „Însoțim sufletul Andreei printre cei drepți. O durere enormă pentru comunitatea ortodoxă, înmormântarea unui copil atât de mic nu mi s-a întâmplat niciodată. O dramă cumplită”.

Apoi, preotul român a avut câteva cuvinte de mângâiere și pentru mătușa Andreei: „Știu că e bolnavă, se simte responsabilă pentru ceea ce s-a întâmplat”.

Printre cei prezenți a fost și Stefano Giuliato, primarul orașului Casale: „Dacă este necesar, suntem pregătiți să garantăm sprijin psihologic. Sunt aici pentru a exprima condoleanțele întregii comunități”.

 

Andreea a fost înmormântată în cimitirul din Mogliano

 

În acea dimineață dramatică, mătușa Andreei o conducea pe sora ei, mama victimei, la biroul de evidență din Mogliano pentru a finaliza documentele de rezidențiat. Tatăl ei a găsit un loc de muncă, în urmă cu câteva săptămâni i s-au alăturat acolo din Republica Moldova.

În timpul călătoriei, în Lughignano, Golful condus de mătușa ei s-a ciocnit frontal cu un Fiat Tipo: impactul i-a costat viața fetei.

A fost înmormântată în cimitirul din Mogliano, orașul în care tocmai s-au mutat părinții ei. Dar vor trebui să înfrunte viața fără Andreea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel