Italia. Metoda „accidentul“ devine escrocheria „Covid“: Doi tineri au stors 27.000 de euro și 1,5 kilograme de bijuterii de la un cuplu disperat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi tineri, în vârstă de 23 și 25 de ani, au reușit să păgubească un cuplu din Catania să le înmâneze 27.000 de euro și peste un kilogram și jumătate de bijuterii, după ce i-au convins ca fiica lor are Covid și are nevoie urgentă de bani pentru a putea primi tratamentul salvator în spital.

„Fiica ta a fost grav afectată de Covid, banii sunt necesari pentru cele mai urgente tratamente“, așa a sunat apelul alarmant al celor doi tineri, dat unor vârstnici din Catania. Escrocii au câștigat dintr-o singură lovitură 27 de mii de euro în numerar și 1,5 kilograme de obiecte de aur, obținute prin înșelăciune de la doi soți vârstnici.

Banii și bunurile au fost recuperate de echipa mobilă a sediului poliției din Forlì după ce au mer pe urmele lăsate de infractori, care sunt bine organizați: De obicei este vorba despre o bandă situată adesea în străinătate, oameni cu o rețea de sprijin capabilă de blocare a telefoanelor utilizatorilor, care călătoresc în mașini închiriate, taxiuri și dorm în hoteluri pentru câteva zile și apoi nu se mai întorc niciodată pe un teritoriu pentru o lungă perioadă de timp. Cei doi tineri capturați în acest caz sunt rezidenți în Bologna, dar unul este născut în Germania și al doilea în Novara.

Un medic vine să ia banii și bijuteriile pentru „tratamentul“ anti-Covid

 

La 21 ianuarie, potrivit poliției din Forlì, cei doi escroci ar fi sosit de la Bologna la Forlì. Victima este un cuplu în vârstă care primește apelul telefonic, mai lung de o oră, în care li se spune că fiica lor a fost grav afectată de Coronavirus și că sunt necesari bani de îndată pentru tratament, pe care un medic îi va veni să îi colecteze. 

Pentru a face povestea mai credibilă, o voce feminină în fundal la apelul telefonic care sună „Mamma, mamma”. Cuplul este convins de cerere, între timp banda îi ține ocupați pe ceilalți utilizatori de telefon, chiar și pe cei ai telefonului mobil, astfel încât să nu poată face verificări independente și să cheme poliția. Cuplul în cauză a fost convins și a predat toate valorile casei: 27 de mii de euro în numerar, precum și un kilogram și jumătate de bijuterii din aur. Doar câteva minute mai târziu, după valul de adrenalină, apare îndoiala și cei doi o sună pe fiica lor,  care a confirmat că este absolut bine.

Echipa mobilă a reușit să afle locația celor care au efectuat apelul și au dat buzna peste ei, unde, într-o cameră de hotel, au găsit,  în spatele unui radiator, pachete cu 35.000 de euro în numerar și un kilogram și jumătate de bijuterii, pentru o valoare totală estimată la 120.000 de euro. Polițiștii cred că sunt rezultatul a cel puțin 7 escrocherii comise în Emilia-Romagna, dintre care 5 în care victimele au fost identificate și alte 2 încă de înregistrat. Există, de asemenea, numeroase încercări nereușite. Doi tineri în vârstă de 23 și 25 de ani sunt, de asemenea, reținuți. Pe de altă parte, victimele sunt toate vârstnice, între 71 și 96 de ani.

Escrocii vin din străinătate

 

În urma investigațiilor ulterioare a reieșit că cei doi escroci au plecat din Varșovia, Polonia, cu o mașină de închiriat și a ajuns la Bologna cu câteva zile mai devreme, în ciuda tuturor controalelor de frontieră anti-Covid. Prin urmare, plănuiseră să rămână în Bologna două săptămâni, în conformitate cu ceea ce reiese din rezervare de la hotel. Probabil în străinătate sunt restul bandei care a ținut victimele la telefon până când au fost convinși să-și dea toate bunurile falsului doctor care a bătut la ușă la scurt timp.

„Chiar dacă pot părea scuze absurde, aceste escrocherii apar frecvent în toate clasele sociale", a explicat comandantul Tarquini, citat de Today.it. Pe scurt, nimeni nu poate fi considerat a priori nevătămat, mai ales în rândul persoanelor în vârstă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel