Italia. Mario, românul fără adăpost care a dus la poliție portofelul cu 500 de euro găsit, recompensat cu o slujbă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mario va avea un loc de muncă începând de luni. Românul fără adăpost care, la 14 iunie, găsise un portofel cu aproape 500 de euro în via Bava din Torino și l-a predat imediat poliției a cerut ca recompensă doar o slujbă onestă, la fel cum și el și-a arătat onestitatea în a returna ceea ce găsise.

O cooperativă din Torino a răspuns la apelul bărbatului, în vârstă de 40 de ani, de naționalitate română și albaneză, care trăiește pe străzi de cel puțin opt ani și se refugiază la Asili Notturni din via Ormea: "A dat dovadă de un mare simț al onestității și civismului și a fost răsplătit. Dacă ar fi vrut ar fi putut păstra banii și nimeni nu l-ar fi descoperit, dar a preferat să aleagă calea onestității“, a xplicat cooperativa.

De luni, Mario va începe să lucreze în cimitirele din Torino gestionate de cooperativă, un contract de două luni pentru început, dar care ar putea fi pentru el începutul unui punct de cotitură. Săptămâna trecută, cooperativa a apelat la Asili Notturni (căminele de noapte), care l-au luat de mult timp la inimă pe Mario.

Prin voluntarii Notturni Nights, Mario a primit un interviu și apoi noul loc de muncă. „Este foarte fericit”, asigurat de Asili. Întrebat cum ar vrea să fie recompensat pentru gestul său, Românul a cerut doar ocazia de a lucra. „Nu mi-am însușit banii găsiți în portofel pentru că nu erau ai mei, nu i-am câștigat lucrând”, spunea el la momentul respectiv.

Mario a ajuns la Torino acum nouăsprezece ani tocmai pentru a lucra. Este gagent de securitate de meserie, dar știe să fie și îngrijitor. Aproape niciodată nu a trăit în locuințe reale, pentru că toți banii câștigați i-a economisit pentru proiectul său de viață din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel