Italia. Marinar român, preluat de urgență de pe o navă și dus la spital cu o ambarcațiune de salvare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Marinar român, îmbolnăvit la bordul unei nave la 3 mile de Gaeta, Italia, preluat de urgență de pe o navă și dus la spital cu o ambarcațiune de salvare.

Ieri după-amiază devreme, camera de operațiuni a Căpităniei Portului Gaeta a fost alertată de comandamentul unui petrolier sub pavilion maltez, ancorat în rada la aproximativ 3 mile de coastă, care a solicitat asistență pentru un membru al echipajului îmbolnăvit.

Italia. Marinar român, preluat de urgență de pe o navă și dus la spital cu o ambarcațiune de salvare

 

Prin urmare, a fost activată procedura operațională prevăzută pentru astfel de cazuri, cu implicarea prealabilă a CIRM (Centrul Internațional de Radio-Medicină), organismul însărcinat cu telemedicina pentru personalul navigant, care, pe baza simptomelor raportate telefonic de la bord, a pus un prim diagnostic și a ordonat debarcarea marinarului la cea mai apropiată unitate medicală.

Evacuarea medicală a fost efectuată de către nava de patrulare SAR CP 856 a Căpităniei Portului Gaeta, care, odată ajunsă la navă și flancată pe partea de tribord la trapa folosită în mod normal pentru îmbarcarea pilotului, a reușit să îl transfere în siguranță pe nefericitul navigator, în ciuda condițiilor meteorologice nu tocmai optime și a prezenței valurilor.


Marinarul, un bărbat de naționalitate română, a fost transportat la țărm de către barca de patrulare și încredințat în grija medicilor de la Serviciul 118, alertat prompt de către Sala de Operațiuni a Căpităniei Portului și, între timp, a ajuns la cheiul Caboto.

Odată ajuns la țărm, marinarul român a fost transportat la spitalul din Formia pentru îngrijiri.

 

Marinar român, dispărut în Belgia. Ionel a căzut peste bord

 

Marinarul român dispărut de zile întregi, găsit. Ionel urma să se întoarcă în țară: „L-am pierdut și pe fratele lui luna trecută”. FOTO: captură nieuwsblad.be

În Scheldt, între Hemiksem și Schelle din regiunea Flandra din Belgia, corpul marinarului român căzut de pe o navă între Kruibeke și Burcht a fost scos luni din apă. Familia lui este în doliu. „Luna trecută i-am pierdut și fratele”, spune vărul său Mădălin.

Un pasager al unei nave a văzut trupul neînsuflețit plutind la suprafață în jurul orei șase și jumătate, luni dimineață, lângă Hemiksem. Au fost sesizate serviciile de urgență, dar trupul neînsuflețit deja plecase în aval. În dreptul Schelle, pompierii au reușit să recupereze trupul neînsuflețit din apă.

Un doctor a venit la fața locului și a stabilit că este vorba despre un bărbat care a murit din cauza înecului. Pentru că au existat imediat suspiciuni că ar fi vorba despre marinarul român, în vârstă de 52 de ani, care a căzut joi de pe containerul Casa Blanca, fotografiile și alte elemente care ar putea duce la identificare au fost transmise căpitanului navei și familiei victimei în România.

Luni după-amiază, familia a confirmat că este vorba de trupul neînsuflețit al lui Ionel C., în vârstă de 52 de ani. Bărbatul provine din Constanța.

„Toată familia noastră lucrează în industria de transport maritim”, spune nepotul său Mădălin. „Unchiul meu a lucrat pentru o agenție de ocupare a forței de muncă din România care adună echipaje și le trimite în șlepuri în toată Europa. În ultimii ani a lucrat în principal ca marinar și navigator pe nave în Belgia și Țările de Jos. Am vorbit cu el la telefon săptămâna trecută și aștepta cu nerăbdare să revină în România în august. De fiecare dată a stat o lună pe navă și apoi a venit acasă o lună. El face asta de ani de zile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel