Italia. Mai multe persoane, îmbrăcate în mascote, au protestat la Roma. Oamenii cer redeschiderea parcurilor de distracții: Eliberați zâmbetul

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Mai multe persoane, îmbrăcate în mascote, au protestat la Roma
Italia. Mai multe persoane, îmbrăcate în mascote, au protestat la Roma

Îmbrăcați în mascote și personaje din desenele animate, mai mulți muncitori italieni din parcurile de distracții au protestat, azi, la  Roma. Protestatarii au cerut reschiderea parcurilor de distracții, cu o lună înainte de 1 iulie, data stabilită de guvernul Draghi.

La protest a fost prezent și președintele Asociației Parcurilor din Italia. Acesta a declarat că, în peste 14 luni de criză, acest sector nu a primit sprijin financiar și nici beneficii de la guvern. „Acest sector a fost puternic penalizat cu o pierdere de peste 80% a veniturilor. Anul trecut, am pierdut 10.000 de locuri de muncă, iar anul acesta vor fi alte 10.000”, explică Giuseppe Ira, președintele Asociației Parcurilor Italiene.

În Italia, aproximativ 60.000 de persoane lucrează în domeniul spectacolelor de cascadorie. Oamenii sunt îngrijorați că nu mai au ce pune pe masă copiilor și familiei, relatează fanpage.it. „A fost o suferință incredibilă, dar nu doar economică, pentru că, evident, indemnizațiile de șomaj nu au suficiente, mai ales pentru cei care au familii și copii, dar în special psihologică pentru că suntem foarte stresați și nu mai putem aștepta să ne exercităm dreptul la muncă”, povestește un cascador.

La flashmob a participat peste două sute de muncitori și artiști din parcurile de distracții. Oamenii au avut baloane și au slogane, precum: „Eliberează zâmbetul”. Nu a lipsit muzica, dansul și distracția. „Misiunea noastră este de a aduce distracția, voia bună și umorul în viața copiilor și a familiilor. Dar vrem să o facem în siguranță absolută: am demonstrat deja acest lucru. 

În acest domeniu muncesc 100.000 de persoane, angajați permanenți și sezonieri. Potrivit datelor comunicate de Asociație, abia anul trecut, 10.000 de persoane din domeniu și-au pierdut locul de muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel