Italia. Liderul român al unei grupări care fura cardurile pensionarilor italieni, reţinut la Verona

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român în vârstă de 35 de ani a fost arestat, fiind acuzat că a organizat și condus o grupare care se ocupa de furtul cardurilor bancare de la persoane în vârstă.  

Românul, identificat drept C. C., era liderul unei grupări care se ocupa cu furtul cardurilor bancare de la persoanele în vârstă din Italia şi valorificarea acestora pentru obţinerea unui profit cât mai mare. Potrivit presei locale, românul a fost arestat la Padova. 

Cum operau hoții

 

Tânărul, ajutat de câţiva complici, obişnuia să se apropie de persoana care utiliza un bancomat (de obicei bătrâni) să-i distragă acestuia atenţia, iar apoi să-i schimbe cardul bancar cu unul fals. Până îşi dădea victima seama că a fost păcălită, românii dispăreau cu cardul, iar apoi îl foloseau rapid astfel încât victima să nu apuce să-l blocheze.

Poliţiştii italieni l-au urmărit pe român în trafic, în Padova, şi l-au oprit pe acesta în momentul în care se afla în maşină alături de iubita lui şi de un prieten. Poliţiştii i-au percheziţionat pe cei trei, iar asupra lui C. C. au descoperit un card bancar emis pe numele unui italian din Verona. Oamenii legii au luat legătura cu acesta, iar italianul a recunoscut că raportase furtul cardului cu o zi înainte.

Românul a fost pus sub acuzare şi încarcerat în închisoarea din Padova. El riscă ani grei de închisoare în condiţiile în care este recidivist, fiind deja condamnat pentru furturi din locuinţe. Cercetările continuă în legătură cu iubita şi prietenul acestuia, urmând a se stabili gradul de implicare al celor doi în gruparea condusă de românul de 35 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel