Italia le oferă oamenilor un stimulent de 15.000 de euro pentru a se muta pe insula Sardinia. Condiții

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia le oferă oamenilor un stimulent de 15.000 de euro pentru a se muta pe insula Sardinia. Condiții
Italia le oferă oamenilor un stimulent de 15.000 de euro pentru a se muta pe insula Sardinia. Condiții

Italia le oferă oamenilor un stimulent de până la 15.000 de euro pentru a se muta pe frumoasa insulă Sardinia.

Guvernul Sardiniei oferă stimulente de până la 15.000 de euro pentru cei care se gândesc să se mute pe idilica insulă italiană. Oficialii au acordat 45 de milioane de euro pentru inițiativa care își propune să aducă oamenii în zonele rurale ale Italiei și să susțină comerțul în orașele mici, oferind cumpărătorilor de case un ajutor financiar considerabil.

Sardinia este a doua insulă ca mărime din Marea Mediterană și a fost mult timp considerată o bijuterie naturală cu o istorie culturală bogată, cu peste 1.000 de mile de plaje cu nisip, orașe-port pitorești și ruinele din epoca bronzului construite încă din 1.500 î.Hr.

Dar, ca și alte zone rurale din Italia, regiunea suferă de pe urma unei scăderi a populației și a economiei în scădere, pe măsură ce generațiile mai tinere se îngrămădesc în orașele mari pentru muncă.

„Mulțumită acestor contribuții la primele case, Sardinia devine un teren fertil pentru cei care se vor muta acolo sau vor decide să-și construiască o familie. Nu poate exista creștere fără o reală punere în valoare a teritoriilor, a interioarelor și a zonelor cele mai defavorizate, care trebuie să treacă prin noi politici de repopulare. Am creat condițiile pentru ca tinerii să decidă să rămână și să dezvolte țesutul economic al celor mai fragile teritorii”, a spus președintele Sardiniei, Christian Solinas.

 

Condiții pentru a primi stimulentul

 

Granturile atractive vin ca parte a unei scheme naționale menite să încurajeze oamenii să cumpere case vechi, să le renoveze și să înceapă noi afaceri pentru a întineri micile comunități din mediul rural italian.

Perspectiva de a lua stimulentul de 15.000 de euro pentru a se muta pe una dintre cele mai frumoase insule ale Europei vine însă cu câteva condiții. În primul rând, banii grantului pot fi utilizați doar pentru finanțarea achiziției sau renovarii unei locuințe în Sardinia. Proprietatea în cauză trebuie să fie situată și într-un municipiu cu o populație mai mică de 3.000 de locuitori, acestea fiind orașele care au cel mai mult nevoie de un impuls economic.

Deși guvernul va preda suma maximă de 15.000 de euro în unele cazuri, grantul nu poate depăși jumătate din costul total al proprietății sau al renovărilor planificate - așa că cumpărătorii de case vor trebui totuși să plătească mult mai mult din propriul buzunar. În cele din urmă, un cumpărător interesat să accepte oferta guvernului Sardiniei nu poate face acest lucru decât dacă intenționează să locuiască acolo cu normă întreagă.

Guvernul stipulează că beneficiarii de granturi trebuie să se înregistreze pentru reședința permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosirea lor, pentru a evita ca persoanele bogate să abuzeze de schema de a pune în bagaj case de vacanță confortabile.

 

Italia a introdus o inițiativă similară anul trecut

 

Italia a introdus o inițiativă similară anul trecut, în încercarea de a consolida regiunea Calabria, situată în „degetul cizmei” țării.

Autoritățile locale ofereau sume uluitoare de până la 28.000 de euro, dar acestea au fost alocate drept granturi pentru afaceri, mai degrabă decât ajutor pentru cumpărătorii de case.

Schema putea fi accesată doar de persoanele cu vârsta sub 40 de ani, care fie aveau intenții de a începe o afacere cu dovezi clare ale unui plan de afaceri, fie care aveau experiență în „profesiile dorite” necesare în zonă.

Între timp, în această vară, muncitorilor casnici sezonieri și lucrătorilor migranți li s-au oferit granturi unice de 200 de euro ca o încurajare suplimentară pentru a compensa deficitul de forță de muncă.

O declarație emisă de Comisia Europeană spunea: „Legea DL 50/2022 permite lucrătorilor migranți să aplice pentru bonus, atâta timp cât locuiau în Italia înainte de 1 iulie 2022 și sunt îndeplinite toate cerințele de venit. Lucrătorii casnici pot aplica pentru bonus direct pe portalul institutului național de securitate socială până la 30 septembrie 2022”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel