Italia. Îngrijitoare româncă, forțată să se prostitueze de o conațională: „M-a șantajat că le face rău soțului și copiilor“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Româncă împușcată în cap de iubitul italian
Româncă împușcată în cap de iubitul italian

O româncă a fost adusă în Italia din România de  o altă conațională care a forțat-o să se prostitueze în beneficiul ei, amenințând-o că le vafe ră soțului și copiilor rămași în țară. Proxeneta a fost condamnată la 7 ani de închisoare.

„Sunt prostituată de 2 ani. SF m-a dus în Italia din România, șantajându-mă că-i face rău soțului și copiilor dacă nu plec. O întâlnisem prin intermediul unui prieten. Când am ajuns la Borgo San Dalmazzo în seara lunii mai 2012, unde am locuit câteva luni, ea m-a aruncat pe stradă pentru a mă face prostituată, în ciuda menstruației și nu știam să vorbesc italiană.

Mi-a dat prezervative și când am terminat „tura” le-a numărat. Ar fi trebuit să câștig aproximativ 500 de euro și să cer clienților 50 un raport complet. În acea seară m-a lovit pentru că făcusem doar 60 de euro. S-a întâmplat deseori să pună mâinile pe mine. I-am dat banii câștigați și ea îmi dădea câte 5 euro din când în când. Îi trimite în România pentru că mi-a spus că are datorii și că are nevoie de bani pentru copiii ei“.

Acestea sunt cuvintele rostite printre lacrimi de partea vătămată, care a deschis ultima ședință în fața Curții Cuneo în dosarul care a vizat-o pe FS, o româncă acuzată că și-a exploatat conaționala. Ea este acuzată de exploatare și inducere în prostituție, agravate pentru că au fost comise cu violență și amenințări și recrutare.

Conaționala proxenetă, 7 ani de închisoare

 

Procurorul Carla Longo, al cărui rechizitoriu nu a lăsat nicio îndoială cu privire la răspunderea penală a acuzatei, a condus ședința. FS a fost condamnată în primă instanță de Curtea de la Cuneo la 7 ani de închisoare și la plata unei amenzi de 5.000 de euro pentru infracțiuni de exploatare și inducere agravată în prostituție. Absolvită din acuzația de recrutare, a fost condamnată la pedepse accesorii de interdicție timp de 10 ani de la funcția publică și suspendarea răspunderii părintești.

În 2016, dorința și nevoia de răscumpărare au determinat victima să ceară ajutorul unei asociații cu sediul în Lodi, care își desfășoară activitatea și în provincia Granda, al cărei scop este ajutorul fetelor care fac „trotuarul”. După trei zile de la cererea de ajutor, într-o miercuri din noiembrie a aceluiași an, voluntarii au ajuns la ea și au luat-o departe de Cuneo din sensul giratoriu de lângă gară unde a fost nevoită să-și vândă corpul pentru 50 de euro.

Până în prezent, femeia lucrează într-un azil de bătrâni din Lombardia și este oaspete în structura asociației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel