Italia, împărțită în trei nuanțe, în funcție de infecțiile Covid: Fiecărei „culori” i se încredințează un pachet de măsuri

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Patru regiuni din Italia sunt, de vineri, în zona roșie, două în zona portocalie, restul în zona galbenă. Până pe 3 decembrie, Italia e împărțită în funcție de nivelul de risc legat de Covid. Fiecărei „culori” i se încredințează un pachet de măsuri ad hoc.

În toată Italia, nu se poate ieși după ora 22:00, conform ANSA.

Regiunile roșii sunt: Lombardia, Piemonte, Calabria și Valle d'Aosta. Măsurile restrictive sunt în vigoare de vineri: Ieșirea din casă trebuie motivată, barurile, restaurantele, magazinele sunt închise. Educația se face online începând cu clasele a doua a şcolii secundare de primul grad. Este interzisă circulația dintr-o municipalitate în alta, precum și ieșirea sau intrarea în regiune. Autocertificarea este obligatorie și pentru călătoriile într-un oraș.

În rândul regiunilor portocalii sunt Puglia și Sicilia. Restaurantele și barurile sunt închise toată ziua. Magazinele rămân deschise. Școala se face online doar în liceu. Circulația în cadrul unei municipalități este permisă, dar nu este permisă părăsirea municipalității de reședință, domiciliu sau domiciliu. Este interzisă intrarea sau ieșirea din regiune.

Regiunile galbene sunt Veneto și Trentino Alto-Adige, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Toscana, Emilia-Romagna, Umbria, Sardinia, Marche, Molise, Abruzzo, Lazio, Campania, Basilicata. În aceste regiuni se aplică restricții mai „soft”. Restaurantele și barurile sunt deschise până la ora 18:00, magazinele rămân deschise. Centrele comerciale sunt închise în weekend. Circulația în interiorul regiunii și dintr-o regiune galbenă în alta este permisă.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy