ITALIA și-a închis frontierele pentru încă trei țări: România, la un pas să ajungă pe lista neagră

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat joi, 16 iulie, că a semnat o nouă ordonanță care adaugă Serbia, Muntenegru și Kosovo pe lista țărilor considerate cu risc epidemiologic.

„Cei care au fost în ultimele 14 zile în aceste țări au interdicție de intrare și tranzit în Italia. În lume epidemia este în faza cea mai acută. Este nevoie de prudență maximă pentru a apăra progresele pe care le-am făcut până acum”, a subliniat Speranza.

Ordonanța prevede blocarea zborurilor, călătoriilor cu trenul și cu toate celelalte mijloace de transport din și spre Serbia, Muntenegru și Kosovo, potrivit ANSA.it

Ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că ‘în lume epidemia este în cea mai grea fază. Avem nevoie de atenţie maximă pentru a apăra progresele făcute până acum’.

Săptămâna trecută, guvernul de la Roma a interzis intrările în Italia din 13 ţări unde rata de infectare cu coronavirus este prea ridicată: Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Ministerul Sănătății din Italia anunța, ieri, că monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia, cu posibilitatea de a introduce aceste țări pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state cu interdicţia de a intra în Italia.  

În România, alte 777 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, ceea ce face foarte posibil ca Italia să ia aceleași măsuri și în cazul țării noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel