Italia. Ghinion teribil pentru un român: a fost bătut și jefuit, dar carabinierii l-au arestat tot pe el

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român în vârstă de 30 de ani, rezident în Germania, a fost arestat în Italia, după ce, culmea, a fost chiar el victima unui jaf. 

Carabinierii din localitatea Bovisio Masciago au arestat un bărbat român în vârstă de 30 de ani, după ce a fost victima unui jaf în Italia. Un alt bărbat l-a jefuit de suma de 7.500 de euro după ce l-a atras într-o capcană, iar când păgubitul a cerut ajutorul agenților, s-a trezit el însuși încătușat, relatează publicația Prima Monza.

Cum s-a întâmplat totul

Românul a căutat pe un site de vânzări auto la mâna a doua un autoturism Mercedes. Când a găsit mașina "perfectă", el a mers în localitatea Como, din Italia, pentru se întâlni cu proprietarul și a vedea autoturismul. După ce s-au înțeles la prețul de 7.500 de euro, cei doi au mers la o agenție din localitatea Bovisio Masciago, provincia Monza e Brianza.

Ajunși însă pe via Isonzo, românul a fost bătut, jefuit și dat afară din mașină de proprietarul acesteia. Tâlharul a accelerat și s-a făcut nevăzut, rămânând astfel atât în posesia mașinii, cât și a banilor.

Ghinion după ghinion pentru românul de 30 de ani

Victima jafului nu și-a imaginat că seria ghinioanelor sale abia avea să înceapă. El a mers la cea mai apropiată secție de carabinieri pentru a-l găsi pe jefuitor, iar polițiștii au demarat o anchetă. Oamenii legii au reușit în scurt timp să găsească autoturismul Mercedes în cauză și au identificat proprietarul ca fiind un bărbat tot de naționalitate română, în vârstă de 34 de ani și rezident în localitatea Novi Ligure. Odată identificat, jefuitorul a fost denunțat în stare de libertate.

După gratii a ajuns, în schimb, românul care a fost jefuit. În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au descoperit că păgubitul avea pe emis pe numele său un mandat de arestare încă din anul 2011. Mai exact, carabinierii au descoperit că Tribunalul din Roma eliberase în acel an un mandat de arestare pe numele românului de 30 de ani, care în prezent este rezident în Germania, pentru ultraj și vătămare corporală. El fusese condamnat la 6 luni și 15 zile de închisoare.

Mai mult de atât, carabinierii au descoperit în timpul verificărilor de rutină făcute după ce bărbatul român a denunțat jaful suferit, că acesta le-a prezentat documente de identitate false. Pe cartea de identitate și permisul de conducere pe care bărbatul le-a arătat carabinierilor apărea poza lui, dar datele de pe ele aparțineau altor persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel