Italia. Gemeni de 7 luni, morți după ce camionul unui șofer român a făcut explozie la roată: „Anvelopa era uzată”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Gemeni de 7 luni, morți după ce camionul unui șofer român a făcut explozie la roată: „Anvelopa era uzată”
Italia. Gemeni de 7 luni, morți după ce camionul unui șofer român a făcut explozie la roată: „Anvelopa era uzată”

În procesul pentru moartea gemenilor de 7 luni din Bellinzago, Italia, consultantul procurorului a stabilit că roata camionului condus de Ilie, în vârstă de 63 de ani, era „uzată”.

Anvelopele camionului românului care au rămas intacte după accidentul care a zdrobit mașina și a provocat moartea celor doi gemeni în vârstă de 7 luni, Andrea și Luca Brambilla, erau identice ca model și fabricație ca cea care a explodat, însă era foarte uzată. Aceasta este teza procurorului Riccardo Bertini, audiat ieri de judecătoarea Beatrice Dani care investighează ce s-a întâmplat la 13 iulie 2015.

Cristian Brambilla conducea mașina, lângă el fiind soția sa Elisa Chiricò și în spate gemenii lor. Familia se întorcea la Bellinzago Lombardo unde locuiesc. Părăsiseră Cecina, unde fuseseră în vizită la părinți. Mașina avea în față camionul românului care transporta sifon caustic. A depășit-o, dar în acel moment a explodat o anvelopă de la vehiculul greu: camionul ar fi derapat, luând direcția spre bara de protecție. În acel moment, mașina familiei Brambilla trecea și a fost zdrobită.

 

Șoferul român a oferit imediat primul ajutor

 

Șoferul român a observat ce s-a întâmplat și a oferit imediat primul ajutor. Când vehiculele de salvare au sosit la fața locului, nu mai erau multe de făcut: Elisa a fost extrasă din fiare de către pompieri, precum și gemenii. Deși medicii au încercat să-i reînvie timp de douăzeci de minute, nu mai era nimic de făcut. Înainte de a urca în elicopterul 118, Cristian și-a văzut soția, l-a întrebat cum sunt copiii, iar el i-a dat mâna.

„Depășeam, când am auzit o lovitură mare, aproape ca o explozie. Camionul s-a îndreptat brusc spre noi și ne-a zdrobit de parapet, fără să ne dea o cale de ieșire. În afara mașinii vorbeam cu Elisa, prizonieră între fiare. I-am putut auzi vocea, fără să o văd. Am întrebat-o despre copiii noștri, dar ea îmi repeta: „Nu-i pot vedea, nu-i aud””, povestea Cristian la acea vreme.

Procesul continuă.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel