Italia. Focarul de Covid din Sicilia, reaprins de o româncă: „Riscul e imens, avem o comunitate mare de români“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Coșmarul Coronavirus revine la Canicattì unde a fost înregistrat ieri un nou caz de Covid19 la Spitalul Barone Lombardo. O româncă a fost confirmată pozitiv.

Femeia, cetățean român, dar un rezidentă în Ravanusa, s-a prezentat la camera de urgență a spitalului cu simptome clare, cum ar fi pneumonia interstițială. După ce a primit rezultatul, românca a fost imediat izolată în zona de pre-triaj și apoi transferată la un centru Covid situat în Caltanissetta pentru un tratament adecvat. 

„Riscul în orașul Parnassus pare mare, având în vedere prezența unei mari comunități românești, combinată cu faptul că mii de cazuri au fost înregistrate în România în ultimele zile“, spun surse locale, citate de Sicilia Reporter.

Nu a lipsit reacția imediată a autorității sanitare publice locale care a avut de îndată o întâlnire organizată între primarul Ettore Di Ventura și poliție pentru a gestiona pericolul unui potențial focar prin implementarea de noi măsuri restrictive, în special în locurile de întâlnire precum Piazza IV Novembre și zone înconjurătoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel