Italia. Expertiză psihiatrică pentru Gabriel, românul care a violat și ucis o fetiță de 18 luni: „În copilărie a fost bătut de tată“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Stefano Plenzick, avocatul lui Gabriel Robert M., românul care a ucis-o și violat-o pe Sharon, fetița de 18 luni a iubitei sale, cere o expertiză psihiatrică pentru clientul său. "A fost bătut de tatăl său când era copil“, a motivat avocatul.

Stefano Plenzick, avocatul lui Gabriel Robert M., românul de 25 de ani care locuiește de ani de zile în Italia (mai întâi în Barlassina și apoi în Lentate), și care marțea trecută a recunoscut că a bătut-o și ucis-o pe Sharon Barni, fetița de 18 luni a iubitei sale, cere pentru acesta un raport psihiatric. 

Micuța din Cabiate a murit pe 11 ianuarie după ce fostul partener al mamei, în grija căruia rămăsese, a violat-o și a bătut-o. El a fost apoi arestat și dus la închisoare.

Expertiză psihiatrică pentru Gabriel, românul care a violat și ucis o fetiță de 18 luni

 

După ce acuzația împotriva lui s-a schimbat din moarte ca urmare a maltratării în familie în omor voluntar și în urma mărturisirii sale, avocatul său este acum pregătit să ceară o expertiză psihiatrică. "Robert a mărturisit violența sexuală asupra fetei și faptul că a bătut-o până i-a provocat moartea. A decis să mărturisească pentru că, în lumina a ceea ce a reieșit în urma autopsiei, ipoteza morții accidentale după ce a fost lovită de un radiator electric  era puțin credibilă.

Cred că cei care fac un astfel de gest, atât de izbitor și lipsit de orice sens, au probleme psihice. Este un gest lipsit de motivație, pentru că nu mai făcuse așa ceva până atunci, nici cu copilul, nici cu copiii altei femei cu care a trăit în trecut", a motivat avocatul său cererea avansată procurorului.

Vezi și: Italia. Gabriel, românul care a violat o fetiță de 18 luni până la moarte, mărturisește: „Am abuzat-o pe Sharon și am ucis-o“

Potrivit avocatului, o expertiză psihiatrică ar putea ajuta la elucidarea a ceea ce s-a declanșat în mintea sa pentru a-l determina să comită o astfel de crimă: "Trebuie spus că el însuși a declarat că a fost victima violenței din partea tatălui său până la vârsta de 12 ani, când mama sa, bătută și ea de soț, a decis să plece de acasă.

El a crescut într-un mediu în care violența era considerată normală, era la ordinea zilei, iar acest lucru poate că i-a influențat devoltarea“. La acest aspect, potrivit avocatului, se adaugă faptul că "Robert a consumat droguri și chiar și acum se tratează în închisoare cu metadonă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel