Italia. Emil cere voie instanței să meargă în România să-și îngroape copiii și părinții pe care i-a UCIS în accidentul de la Arezzo

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Emil Ciurar, românul care și-a distrus familia pe o autostradă din Italia cere autorităților să meargă la înmormântarea copiilor și a părinților săi. 

Tânărul de 30 de ani care a provocat accidentul de la Arezzo, din ziua de 5 iunie, în urma căruia au decedat patru persoane, cere ca autoritățile să-i permită deplasarea în România, la Bistrița Năsăud, pentru a putea participa la funeraliile copiilor și părinților săi decedați.

Emil Ciurar se află în prezent în arest la domiciliu la Napoli, la locuința unor rude ale sale, relatează publicația Arezzo Notizie.

Românul și-a exprimat dorința de merge acasă pentru a-și lua rămas bun de la persoanele dragi care au murit accident. Trupurile neînsuflețite au ajuns în țară, iar data înmormântării celor doi copii și a bunicilor a fost stabilită pentru 15 iunie.

Emil Ciurar a solicitat instanței permisiunea de a putea merge la înmormântarea copiilor și a părinților, iar judecătoarea Giulia Soldini, de la Tribunalul din Arezzo, va trebui să dea un răspuns în acest sens.

Unchiul românului va acționa ca un garant pentru întoarcerea sa

 

"Am înaintat Curții din Arezzo cererea noastră și am menționat că unchiul lui Emil poate acționa ca un garant pentru a-l însoți de la Napoli în România, asigurându-i întoarcerea în Italia după înmormântare, a spus avocatul Christian Vannucchi. 

Totodată, avocatul românului a propus ca Emil să fie însoțit de o escortă de poliție. "Credem că este dreptul lui de a participa la acest eveniment”, a specificat Vannucchi.

În timp ce se așteaptă răspunsul judecătoarei, procurorul Roberto Rossi, cel care conduce ancheta, va depune un raport de expertiză cu privire la dinamica accidentului.

Cum s-a produs accidentul 

 

Accidentul s-a produs vineri, 05 iunie, pe autostrada A1, în provincia Arezzo. Opt români, membrii aceleași familii, călătoreau la bordul unui autoturism Volkswagen Sharan cu 7 locuri. Anchetatorii relatează că atât martorii, cât și imaginile înregistrate de camerele video de pe autostradă arată cum mașina condusă de șoferul român a început deodată să de deplaseze în mod necontrolat spre dreapta și apoi a lovit partea din spate a unui TIR parcat într-o zonă de staționare. Toți pasagerii din mașină au fost aruncați în exterior, pe asfalt, iar mașina a fost complet distrusă. Părinții șoferului, un copil de 10 ani și un bebeluș de 8 luni au murit pe loc.

Un autoturism Nissan care venea din spatele mașinii Volkswagen s-a lovit de mașina familiei de români și apoi a fost aruncat în parapetul dintre cele două sensuri de mers. În cea de-a doua mașină se aflau patru persoane care veneau dinspre Pistoia și au suferit diferite răni, dar nici una dintre ele nu este în pericol de moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel