Italia. După ani de luptă cu infertilitatea, o româncă a devenit mamă la 45 de ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Bucurie mare în familia lui Coppola Agostino, un funcționar public de 49 de ani, din Mercato San Severino și a soției sale, Camelia de 45 de ani, de naționalitate română, pentru după nașterea micuței Rossella. Fetița a venit să le aducă o bucurie părinților săi după ani de luptă cu infertilitatea, timp în care românca a pierdut alte trei sarcini.

Timp de mai bine de opt ani, Agostino și Camelia au încercat să își încoroneze dragostea cu nașterea unui copil; sarcina a venit prompt, dar a urmat imediat dușul rece, din cauza unui avort.

Anii care au urmat au devenit un calvar, fiind petrecuți prin diferite cabinete medicale, în căutarea obținerii unei noi sarcini. Minunea nu a întârziat să apară, dar a fost întreruptă prematur, din nou, de alte două avorturi inexplicabile.

După ani de luptă cu infertilitatea, o româncă a devenit mamă la 45 de ani

 

În cele din urmă, au apelat la doctorul Raffaele Petta, care a sugerat imediat, din cauza vârstei înaintate a mamei, o procedură de fertilizare asistată, pe care cuplul a acceptat-o cu ușurință. Întreg demersul a fost coordonat de doctorul Petta însuși.

Din fericire, o sarcină viabilă a fost obținută chiar de la prima încercare, dar au existat și aici complicații, cu o amenințare de avort spontan la început și o amenințare de naștere prematură mai târziu, spre finalul vârstei gestaționale.

În a 32-a săptămână de sarcină a existat o afectare gravă a coloanei vertebrale, iar pacienta a rămas imobilizată la pat până în a 37-a săptămână, potrivit gazzettadisalerno.it

A fost apoi internată la Clinica Malzoni din Avellino, în cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie condusă de Dr. Annamaria Malzoni și operată prin cezariană de Dr. Bove Vincenzo și Dr. Petta Raffaele. Pe 29 ianuarie s-a născut micuța Rossella, cu o greutate de 3,400 kg, care în prezent se află acasă cu părinții ei. 

O dramă a mii de românce: copiii, concepuți în străinătate

 

Din păcate, infertilitatea, fie ea feminină sau masculină, afectează tot mai multe cupluri. Câteva mii de românce merg în fiecare an în alte ţări europene pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate, pentru că medicilor români le e teamă să facă procedurile aici. În opinia lor, legea este neclară şi ar putea fi, cu uşurinţă, acuzaţi de trafic cu celule umane.

În Parlament zace de 9 ani un proiect de modificare a legislaţiei, deşi oficialii din sănătate recunosc problema şi dau de înţeles că e nevoie de măsuri urgente. Anul trecut, în România s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 50 de ani, iar infertilitatea afectează tot mai multe cupluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel