Italia. Drama unei badante românce care își caută de doi ani chirie: „O situație inacceptabilă, victimă a rasismului”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italiancă înșelată de o româncă: timp de doi ani nu i-a plătit chiria
Italiancă înșelată de o româncă: timp de doi ani nu i-a plătit chiria

O badantă româncă, în vârstă de 44 de ani, se confruntă cu o mentalitate „rasistă” de doi ani de când își caută un apartament de închiriat, în Carrara, provincia Massa-Carrara din regiunea Toscana, Italia.

„Denunț o situație inacceptabilă privind o româncă, victimă a rasismului”. Astfel a început scrisoarea Floridei Nicolai către presa din Italia cu privire la povestea unei femei care caută o casă de închiriat de doi ani. Agențiile imobiliare, însă, refuză să o ajute.

„Femeia locuiește în Carrara de mai bine de 20 de ani”, explică Florida Nicolai. „Aici și-a crescut cele două fiice mici, garantându-le o pregătire culturală adecvată cu o diplomă de învățământ secundar. Ea a respectat întotdeauna legea și a lucrat întotdeauna ca badantă cu un contract regulat. Am angajat-o eu, evident, respectând regulile, apreciind educația, amabilitatea și devotamentul ei pentru muncă”.

 

„Nimeni nu vrea să închirieze o casă unui străin”

 

„De aproape doi ani, românca a fost nevoită să părăsească apartamentul pentru un proiect de renovare de către proprietar, ea caută închirierea unui apartament nou. Doi ani de incertitudine și îngrijorări, în ciuda unui contract de muncă regulat ca garanție, în ciuda referințelor excelente atât de la proprietarul reședinței sale actuale, cât și de la angajatori. După atâta timp, după atâtea refuzuri la cererea de vizualizare și închiriere de case noi, pare clar că există o problemă culturală de bază, o mentalitate „rasistă” care plasează un zid ipocrit împotriva unui muncitor cinstit. Pentru a risipi orice îndoieli, una dintre agențiile pe care le-a contactat s-a ocupat imediat de ea: spune, fără nicio reținere, că nimeni nu vrea să închirieze o casă unui străin și, prin urmare, chiar agenția nu pierde timp vizionând case.

Ce ar trebui să facă un străin de 44 de ani pentru a obține o casă de închiriat? Ar trebui să fie mai puțin onestă, poate să lucreze ilegal, să-și ofere corpul sau să se implice în activități ilegale? Se știe că în acest oraș blocuri întregi sunt închiriate la negru, în condiții de igienă și siguranță precare, bărbaților care supraviețuiesc până la limita legalității. Așa că mă întreb cât de ipocrită este această frumoasă companie din Carrara, care se dovedește a fi rasistă cu oameni cinstiți și gata să stoarcă fiecare euro al celor care lucrează ilegal”, a mai transmis Florida Nicolai.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel