Italia. Două românce, mamă și fiică, planuri diabolice pentru a se îmbogăți: „Nu acceptați cafea de la străini!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Două românce, mamă și fiică, planuri diabolice pentru a se îmbogăți: „Nu acceptați cafea de la străini!”
Italia. Două românce, mamă și fiică, planuri diabolice pentru a se îmbogăți: „Nu acceptați cafea de la străini!”

Două românce, mamă și fiică, în vârstă de 44, respectiv 21 de ani, rezidente în Sanremo, Italia, au fost arestate ieri după-amiază de carabinieri. 

Cele două românce sunt acuzate de mai multe infracțiuni. Una dintre ele fiind furtul portofelului de la o persoană oarbă, în vârstă de 87 de ani. Potrivit anchetatorilor, cele două au profitat de faptul că victima a căzut la pământ, apoi a sprijinit-o, dar în același timp au luat geanta și un plic care conținea o sumă de bani. Evenimentul a avut loc în datat de 11 februarie 2021.

Între 26 și 28 mai, româncele au invitat acasă la ele o femeie, în vârstă de 85 de ani, cu pretextul de a-i vinde acesteia un câine. Au făcut o cafea, însă româncele i-ar fi pus în cană un somnifer care a provocat amețeli și amorțeli. Atunci, româncele au fost furate cheile pivniței. Cu a doua ocazie, de data aceasta invitând acasă aceeași victimă, au administrat din nou benzodiazepine și, amețită, au însoțit-o acasă pe victimă pentru a fura un plic cu numerar cu câteva sute de euro. Româncele sunt, de asemenea, considerate responsabile pentru leziuni, provocând sărmanei femei o intoxicație cu benzodiazepine, cu administrațiile succesive în intervalul scurt de timp descris.

 

„Să nu aveți încredere în străini”

 

Anchetele au fost imediat lansate de Secția Operațională a Companiei Sanremo: într-un timp foarte scurt, filmările de supraveghere video ale orașului au fost achiziționate și selecția de imagini a început să reconstruiască calea celui în vârstă de 87 de ani. Din acestea au fost extrase cadrele de interes și au fost identificate porțiunile video relevante.

Al doilea episod subliniază priceperea incredibilă a acelorași suspecte care nu au ezitat să administreze benzodiazepine unei femei în vârstă de 85 de ani, cu niște consecințe ireparabile. Activitatea de anchetă a început atunci când armata a primit raportul de furt, prezentat după lunga convalescență a femeii în urma externării din spital. Asocierea cu autorii primului eveniment a fost imediată și, evident, coroborată de alte elemente.

Carabinierii recomandă „să nu aveți încredere în străini”: pe baza experienței acumulate cu această investigație, este posibil să se propună „să nu acceptați cafea” de la străini, precum și să nu fiți însoțiți acasă sau să nu acceptați invitații de la persoanele străine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel