Italia: Doi români, urmăriţi internaţional de autorităţile italiene, prinşi de poliţiştii români

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Doi bărbaţi au fost prinşi, datorită investigațiilor Companiei Carabinieri din Bianco. Este vorba despre Giusi C., de 32 de ani, și de 42 de ani, ambii români, care au fost arestați de poliția română.

 

Ambii erau căutaţi Italia. Primul Giusi C. era căutat de oamenii legii pentru asocierea criminală care se ocupa de înșelătorii, iar cel de-al doilea, Marian Augustin S., pentru violență sexuală și corupția minorilor. Cercetările carabinierilor de la Compagnia di Bianco și, în special, ale stației San Luca, care au vizat identificarea celor doi români, continuă.

Giusi C. a fost arestat pe 22 iunie în România în baza unui mandat european de arestare emis de parchetul din Rimini. Bărbatul dispăruse din luna mai 2020, atunci  când judecătorul de la Curtea din Rimini a emis un ordin de arestare preventivă pentru infracțiunea de asociere pentru infracțiuni vizând escrocheriile, transmite strill.it.

Al doilea bărbat, Marian Augustin S. a fost prins de poliția română la Borșa, în județul Maramureș. Pe numele lui fusese emis un ordin de arestare, emis de Parchetul de la Curtea de Apel din Torino. Acesta a dispărut în decembrie 2018, deoarece avea de executat o pedeapsă de peste doi ani de închisoare  pentru violență sexuală și corupție a minorilor, infracţiuni comise la Torino în 2009. Urmează să fie iniţiate procedurile de extrădare pentru a permite revenirea celor doi români în Italia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel