Italia. Doi români s-au deghizat în polițiști și au înscenat un CONTROL în trafic. Victima a fost lăsată fără toți banii

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
carabinieri_din_italia
carabinieri_din_italia

Trei români au fost arestați după ce au pus la cale un jaf cel puțin inedit, relatează presa italiană. Doi dintre ei s-au îmbrăcat în polițiști și au oprit la un așa zis control victima care a fost lăsată fără toți banii. 

Victima celor trei români a fost un cetățean din Bangladesh de 47 de ani, care în după-amiaza zilei de 18 noiembrie se afla într-o mașină împreună cu unul dintre cei trei arestați, un tânăr de 19 ani, care conducea vehiculul și care era înțeles cu cei doi români care urmau să oprească autovehiculul, deghizați în polițiști, pentru a simula un control de rutină. 

Cei doi călătoreau de-a lungul drumului provincial 158 din Fiumara când mașina a fost oprită de cei doi bărbați care, îmbrăcați în uniforme de polițiști și ținând un mână un indicator similar cu cel folosit de polițiști, au organizat falsul control. 

Când mașina a fost oprită, cei doi ocupanți au fost atacați și amenințați cu o armă, legați și jefuiți. Bărbatul în vârstă de 47 de ani avea cu el suma 10.700 de euro în numerar, cu care ar ar fi trebuit să facă diverse cumpărături. Pentru ca totul să pară credibil, partenerul său român a fost și el "jefuit" de falșii polițiști. 

Ce au aflat oamenii legii

 

În timpul anchetei, carabinierii din Grosseto au adunat mărturii și au efectuat controale tehnice asupra vehiculului condus de tânărul de 19 ani, care s-a dovedit ulterior a fi proprietatea unuia dintre compatrioții săi. Carabinierii l-au audiat șoferul mașinii, presupus inițial ca victimă și de la doi dintre cunoscuții săi, un tânăr de 22 de ani și altul de 18 ani.

Adevărata victimă, bărbatul în vârstă de 47 de ani din Bangladesh, a retras numerarul în zilele precedente, apoi i-a cerut tânărului de 19 ani să-l ducă la Roma cu mașina pentru a face câteva achiziții urgente. Tinerii români au organizat jaful în toate detaliile, căutând în mai multe zone un loc discret unde ar putea să se îmbrace în polițiști și să efectueze falsa verificare de rutină, fară ca adevărata poliție să se sesizeze. 

În zilele imediat următoare, cei trei au efectuat cheltuieli și transferuri de bani care nu erau compatibile cu nivelul lor de viață. Judecătorul a acceptat astfel cererea de arestare preventivă formulată de procurorul responsabil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel