Italia. Doi români condamnați la ani grei de închisoare, după ce au îmbătat două fete în timpul unei petreceri și le-au violat

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto: ILUTRATIV
Foto: ILUTRATIV

Doi români din Italia au fost condamnați la ani grei de închisoare, după ce au fost găsiți vinovați de abuz sexual asupa a două fete minore pe care întâi le-au îmbătat. 

Opt ani de închisoare pentru că au abuzat sexual două minore după ce le-au îmbătat în timpul unei petreceri pe bază de "shot-uri" de vodka. Aceasta este sentința pronunțată, vineri, în cazul a doi tineri de naționalitate română, ambii rezidenți în Malcontenta, unul de 21 de ani, celălalt de 28 de ani. Cei doi au fost găsiți vinovați de agresiune sexuală în grup, potrivit publicației italiene Il Gazzettino.

Cele două tinere victime, care s-au constituit părți civile împreună cu avocații Angelo Pozzan și Maurizio Colangelo, vor trebui să fie despăgubite cu 30, respectiv 50 de mii de euro. Sentința a fost pronunțată ieri după-amiază de către judecătorul pentru audierea preliminară, Alessandro Gualtieri, la finalul unui proces prescurtat, finalizat cu acordarea unei reduceri de o treime din pedeapsă.

Procuratura, reprezentată în prezent de procurorul Daniela Moroni, susținuse o pedeapsă de nouă ani pentru fiecare dintre cei doi inculpați. Motivarea sentinței va fi depusă în 90 de zile. Un al treilea inculpat, care a participat la petrecerea care a avut loc în casa tânărului de 21 de ani și care ar fi participat și la agresiunea sexuală, este judecat de Tribunalul pentru Minori, deoarece, la data faptelor, nu împlinise încă 18 ani.

Petrecere terminată prost

 

Incidentul care dus la condamnarea celor doi români s-a petrecut în septembrie 2018. Abuzul a fost reclamat de una dintre cele două fete, care s-a adresat poliției în zilele următoare. Prietena ei, care se afla într-o stare de semi-conștiență din cauză că băuse prea mult alcool, a aflat ce s-a întâmplat doar datorită relatării celeilalte fete.

Cele două fete au acceptat să urmeze niște prieteni la apartamentul unuia dintre ei, în Malcontenta, unde s-au îmbătat după ce au consumat băuturi spirtoase, în special multă vodka. Una dintre cele două fete a povestit că a fost dusă de tânărul de 21 de ani la primul etaj al casei și obligată să întrețină un prim raport sexual. Ulterior, fata a fost luata de braț și dusă la parter, unde a fost obligată să se supună unui al doilea act sexual de către ceilalți doi băieți.

În același dormitor se afla și cealaltă fată care, deși se afla într-o stare de semi-conștiență din cauza abuzului de alcool, potrivit acuzării, a fost violată de minorul și tânărul de 28 de ani.

În timpul procesului, apărarea, reprezentată de avocații Cristina Martini și Maria Isabella Fiorio, a încercat să demonstreze că presupusul raport sexual a fost consimțit și, prin urmare, nu a putut avea loc nicio violență.

În timpul anchetei, inculpații au fost interceptați, iar anchetatorii au obținut ulterior mesajele schimbate de băieți, în care aceștia descriau exact ce s-a întâmplat. Aceste sentințe, potrivit apărării, ar arăta, în schimb, că inculpații erau convinși că fetele își dăduseră consimțământul pentru relații sexuale.

Sentința poate fi atacată cu recurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel