Italia. Doi români au furat zeci de carduri de la pensionari italieni. Bătrânii le dădeau și PIN-urile când auzeau povestea

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
carabinieri_din_italia
carabinieri_din_italia

Doi români au fost arestați în Italia, fiind acuzați de înșelăciune. Ei aveau asupra lor 19 carduri de credit sustrase de la mai mulți bătrâni din Torino. 

Doi români care au înșelat mai multe persoane cu vârste cuprinse între 80 și 90 de ani dându-se drept reprezentanții unor companii de distribuție a energiei electrice au fost reținuți de poliție, după ce au fost opriți în trafic în Torino. Ei se prezentau la locuința victimelor sub pretextul schimbării contractelor sau citirii contoarelor și le cereau acestora cărțile de credit, iar apoi, profitând de o clipă de neatenție din partea lor, le înlocuiau cu unele false. De asemenea cereau să li se spună și codul PIN, în scopuri contractuale, relatează Torino Oggi.

Mergeau cu viteză pe un bulevard din Italia

 

Cei doi români, în vârstă de 33 și 18 ani, au fost opriți de un echipaj de poliție la Torino în timp ce se deplasau cu o viteză foarte mare la bordul unui autovehicul de lux pe bulevardul Vigevano. Oamenii legii au intrat imediat la bănuieli și au decis să percheziționeze autoturismul. Astfel, agenții au descoperit 19 cărți de credit și debit, dar și mai multe cărți de debit de tip Bancomat. Toate acestea erau valabile și cu funcția contactless activată.

Pe lângă cardurile găsite, oamenii legii au mai descoperit și un caiet în care erau trecute diferite nume, adrese și numere de telefon ale unor cetățeni italieni. În dreptul fiecărui nume era trecut și anul de naștere al persoanelor.

Cum furau cei doi români cardurile bătrânilor 

 

În urma anchetei, polițiștii au descoperit modalitatea în care acționau cei doi români. Infractorii susțineau că sunt lucrători în cadrul companiei furnizoare de energie electrică și se prezentau la casele bătrânilor cu scuza schimbării contractului sau citirii contoarului. După ce câștigau încrederea victimelor, le cereau acestora cardurile, iar într-un moment de neatenție le schimbau cu unele false.

În timp ce prezentau noul "contract", le cereau bătrânilor și codul PIN, asigurându-i că acesta va fi folosit doar în scopuri contractuale. Ulterior, după ce victimele primeau extrasele de cont, își dădeau seama că au fost jefuite.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul românului de 18 ani, polițiștii au găsit mai multe dosare unde erau diferite contracte de furnizare a energiei electrice, facturi de la diverse servicii achitate cu cardul, un baston telescopic, un box, un pistol neletal semi-automat și 49 de gloanțe.

Acasă la românul de 33 de ani oamenii legii au găsit un pistol neletal semi-automat de calibrul 8mm și 30 de gloanțe. Totodată, au fost găsite numeroase ceasuri de lux și haine de firmă, dovadă a bunăstării economice în urma activităților ilegale.

Cei doi români au fost arestați și denunțați pentru utilizarea necuvenită și falsificarea cărților de credit/debit, furt calificat, iar cel mai tânăr a fost denunțat și pentru posesia unui permis de conducere fals.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel