Italia. Despăgubiri RECORD în cazul șoferului român de TIR care a UCIS doi oameni și a rănit alți cinci

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

La ultimul termen al procesului în care un șofer român de TIR este judecat pentru omor multiplu s-a stabilit cuantumul despăgubilor care vor fi plătite familiilor victimelor, răniților și companiei de autostrăzi. Compensațiile financiare au fost stabilite la o valoare totală de aproximativ un milion de euro.

Cumplitul accident s-a petrecut pe 26 martie 2017, pe A10, între Albisola și Celle. Românul a scăpat TIR-ul de sub control și a intrat într-un grup de muncitori de pe marginea șoselei omorând doi dintre aceștia și rănind alți trei.

Șoferul a pierdut controlul mastodontului într-o curbă s-a răsturnat și a intrat în șantierul organizat în afara carosabilului, unde se aflau mai mulți muncitori la lucru.

În urma incidentului, doi muncitori au murit pe loc, iar alți trei au fost răniți. Toate victimele sunt de origine italiană. Unul dintre muncitori a rămas blocat sub TIR-ul răsturnat, medicii fiind nevoiți să-i amputeze un picior, scrie ilsecoloxix.it.

În accident au mai fost rănite alte două persoane care se aflau într-o mașină care circula în spatele TIR-ului.

La termenul de joi, 31 octombrie, avocatul Gian Maria Gandolfo a depus chitanțele justificative pentru plățile aferente despăgubirilor în favoarea familiilor victimelor, a lucrătorilor răniți și plata pentru avarierea structurilor autostrăzii, pentru un total de aproximativ un milion de euro.

Românul de 43 de ani a fost arestat sub acuzația de omor multiplu, iar după plata integrală a despăgubirilor, acesta ar putea primi o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare. Anchetorii au stabilit că românul nu se afla sub influența substanțelor interzise și nu ar fi depășit limita de viteză. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel