Italia. "Descarcă Green Pass de aici". Polizia di Stato, AVERTISMENT: Circulă un mesaj FALS pe WhatsApp 

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din Italia fac un apel la cetățeni să fie vigilenți cu privire la un mesaj care circulă pe WhatsApp și care îi invită pe utilizatori să descarce pașaportul verde COVID-19. Linkul duce spre o pagină falsă. 

Polizia di Stato din Italia avertizează populația despre un mesaj care este distribuit pe WhatsApp pentru a intra în posesia datelor personale și bancare ale utilizatorilor creduli. Mesajul invită utilizatorul să descarce Green Pass (Certificatul Verde COVID-19), care să-i permită să circule în toată țara fără mască.

"Atenție la mesajul fals de pe WhatsApp cu privire la Green Pass. Mulți utilizatori semnalează că au primit următorul mesaj: 'De la acest link poți descărca certificatul verde Green Pass COVID-19 care îți permite să te deplasezi în toată Italia fără mască' ”, informează poliția de Stat.

Oamenilor le sunt furate datele bancare

 

Persoanele care cad în plasa acestor mesaje înșelătoare riscă să le fie furate datele personale, precum și cele legate de contul bancar.

"Accesând acel link, utilizatorul este redirecționat pe o pagină falsă cu numeroase sigle asemănătoare cu cele originale. Continuând navigarea pe site, utilizatorului i se cere să introducă datele personale sau bancare, acestea fiind folosite apoi în scopuri ilegale", mai avertizează oamenii legii din Italia.

Polizia di Stato le sugerează cetățenilor să raporteze autorităților aceste mesaje

 

"Polizia Postale recomandă foarte multă atenție la link-urile indicate în mesaje, să le deschidă numai după ce au verificat veridicitatea sursei și să nu introducă niciodată datele personale, mai ales cele bancare. Eventuale mesaje suspecte pot fi semnalate pe www.commissariatodips.it ", se arată la finalul mesajului postat pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel