Italia. Cristian, muncitorul român mort strivit sub un zid, condus pe ultimul drum. Un copil de 6 ani a rămas orfan: „O familie chinuită de durere nesfârșită“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Muncitorul roman mort în Italia se numeste cristian susanu muncitor roman mort italia Cristian Susanu (sursa foto: Twitter/Vigili del Fuoco)
Muncitorul roman mort în Italia se numeste cristian susanu muncitor roman mort italia Cristian Susanu (sursa foto: Twitter/Vigili del Fuoco)

Momente de profundă emoție, astăzi, în L'Aquila, când Cristian Susanu - muncitorul român de 41 de ani,  care a murit împreună cu un coleg de serviciu, un macedonean de 61 de ani, după ce zidul unei clădiri din centrul istoric al municipiului San Pio delle Camere a căzut peste ei - a fost condus pe ultimul drum.

În această după-amiază, sicriul lui Cristian a sosit în Roio, un cartier din L'Aquila, unde românul locuia împreună cu familia, a ajuns în oraș și a fost întâmpinat de cele mai apropiate rude și de primarul Pierluigi Biondi. Înmormântarea a avut loc în biserica Roio, în conformitate cu reglementările anti-covid. Celălalt muncitor era din Castelnuovo, un cătun al municipiului San Pio.

Citește și: Italia. Muncitor român, MORT după ce un zid s-a prăbușit peste el. Cristian a strigat de sub dărâmături însă salvatorii l-au scos prea târziu

Primarul Biondi și-a exprimat condoleanțele față de soția și fiul lui Cristian în numele întregii populații: „Cristian a fost o persoană foarte rezervată și bună. Un om capabil să renunțe la toate pentru familia sa, căreia, acum, îi este dor de el mai mult ca oricând și așteaptă doar să poată stabili data înmormântării pentru a-și putea lua rămas bun de la el, imediat ce justiția va face lumină asupra problemei" , a declarat pentru AbruzzoWeb Ciprian Petrisor, pastor al Pratei D'Ansidonia și cumnatul lui Cristian.

„O familie chinuită de durere nesfârșită, situația devenind și mai dramatică tocmai prin întârzierea slujbei religioase. Au trecut patru zile și așteptarea devine din ce în ce mai intensă. Deranjant pentru soție, pentru frați, dar, mai presus de toate, pentru fiul său care, la vârsta de șase ani și jumătate, simte deja o mare parte din absența tatălui său”, a mai spus pastorul Ciprian.

Italia. Cristian, muncitorul român mort strivit sub un zid, condus pe ultimul drum. Un copil de 6 ani a rămas orfan

 

În urmă cu două zile a fost efectuată o autopsie asupra cadavrelor. Procurorul  Simonetta Ciccarelli  a încredințat sarcina  anatomopatologului Giuseppe Calvisi. Testele au arătat că ambele victime și-au pierdut viața în același mod ca cei 309 de morți ai cutremurului tragic din L'Aquila de acum 12 ani: traume severe și asfixiere cu prezența evidentă de pământ în căile respiratorii.

Cristian ar fi murit instantaneu, dar colegul său a murit după ce a cerut cu disperare ajutor. Intervenția a fost dificilă, cadavrele au fost recuperate în jurul orei unu dimineața datorită unei intervenții foarte complexe a unei echipe speciale de pompieri din Roma.

Între timp, parchetul a deschis un dosar pe această temă și sunt cercetați președintele Consorțiului pentru reconstrucția agregatului, directorul de securitate, directorul de construcții și proprietarul companiei Habita, pentru care Cristian, care era în Italia de mai bine de 10 ani, începuse să lucreze abia în iunie anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel