Italia. Singur acasă, un copil român cade de la balcon: Mama, anchetată

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un copil român de 7 ani a căzut de pe un balcon în Salerno, provincia Campania, Italia. 

Totul a avut loc după ce mama lui, de origine română, care se întorsese recent din Anglia, coborâse până la magazin. În timp ce era singur acasă, într-una dintre clădirile istorice din Piazza Sedile del Campo, băiețelul s-a urcat pe un scaun, s-a urcat la fereastră și a căzut în curtea interioară a clădirii, de la aproximativ 4 metri.

Din fericire, o femeie l-a văzut și a anunțat imediat medicii. Copilul se afla într-o stare de confuzie și frică și nu a putut spune prea multe despre sine având în vedere că nu cunoștea nici limba italiană. 

 

Polițiștii au însoțit-o pe mamă la spital

 

În așteptarea ambulanței, copilul a băut un pahar de lapte și părea dezorientat. La fața locului au sosit ofițeri de poliție municipali și asistenți sociali municipali. Carabinierii au încercat să o identifice pe mamă, care părea de negăsit. Femeia s-a întors acasă și a aflat ce se întâmplase din cartier, iar un negustor i-a spus că fiul ei a fost transportat la spital.

De aici cursa către „Ruggi”, urcând în primul autobuz care a trecut din centru în direcția zonei de est. Mama copilului a fost urmărită de agenții comandantului Rosario Battipaglia. Polițiștii municipali au însoțit-o pe mama foarte îngrijorată la spital: în secția de chirurgie pediatrică.

 

Mama româncă, anchetată

 

Tânăra româncă, după ce a fost audiată de anchetatori, va rămâne câteva zile lângă fiul ei în spital, în secția de Pediatrie, în așteptarea verificărilor medicale necesare și a evoluției leziunii la cap. Între timp, celălalt fiu de opt ani a fost încredințat unei case de plasament prin Serviciile Sociale, deoarece nu exista nici un alt membru al familiei care să poată avea grijă de el.

Acum, autoritatea judiciară trebuie să evalueze posibila existență a unor infracțiuni din partea mamei.

Din fericire, povestea a avut un final fericit, datorită înălțimii reduse a ferestrei de pe care a căzut copilul și, de asemenea, datorită intervenției imediate a unui cetățean și a ajutorului acordat de negustor. La aceasta s-a adăugat și intervenția comună a poliției municipale și a serviciilor sociale, care l-au liniștit pe copil, nedumerit și speriat de cele întâmplate și de pierderea sângelui, înconjurat de mulți necunoscuți. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel