Italia. Casa groazei în zona Vercelli, fetiță abuzată sexual: părinții și 5 clienți arestați

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Casa groazei în zona Vercelli, fetiță abuzată sexual: părinții și 5 clienți arestați
Italia. Casa groazei în zona Vercelli, fetiță abuzată sexual: părinții și 5 clienți arestați

O fetiță dintr-o familie de romi care locuia în Italia, a fost prostituată chiar de părinții ei. Mai mulți bărbați români care au profitat de minoră, cât și părinții sunt arestați preventiv de poliție. 

Joia trecută, în urma unei anchete prelungite și detaliate, condusă inițial de Procuratura de pe lângă Tribunalul din Vercelli și ulterior, prin jurisdicția districtuală, de Procuratura de pe lângă Tribunalul din Torino, Poliția de Stat a efectuat 5 măsuri preventive (2 măsuri de arestare preventivă în închisoare, 2 arest la domiciliu și 1 obligație de ședere în municipiul Vercelli), față de tot atâția subiecți pentru care au fost identificate indicii grave privind infracțiunile de violență sexuală agravată asupra unui copil sub paisprezece ani, exploatare a prostituției juvenile și abuz în familie.

 

O familie de etnie romă a ajuns la închisoare după ce și-a maltratat copiii

 

Ancheta a început în aprilie 2021, când Brigada mobilă din Vercelli a inițiat o serie de investigații împotriva unei familii de etnie romă care locuia în centrul orașului, deoarece părinții erau suspectați că își prostituau fiica, o fată în vârstă de treisprezece ani. Încă din primele etape ale anchetei a apărut o situație de degradare extremă în care fata și frații ei, în vârstă de 1 an și respectiv 2 ani, păreau a fi total supuși violenței părinților.

Copiii erau forțați să sufere abuzuri fizice (biciuiri și altele) și chiar să asiste la acte sexuale, ținuți constant sub amenințări de genul "te omor, îți ard ochii". Având în vedere acest tablou aberant, cei trei minori au fost plasați sub protecție, în conformitate cu art. 403 cc, iar părinții, o femeie de treizeci și nouă de ani și un bărbat de patruzeci de ani au fost arestați de poliție.

 

Fiica cea mare era prostituată de propriii părinți

 

Ambii de origine română au antecedente pentru infracțiuni împotriva proprietății și a persoanei. Sunt cercetați pentru infracțiunea de rele tratamente în familie în formă agravată și supuși de către agenții Brigăzii Volante măsurii de arestare preventivă în penitenciar emisă de GIP local, la 5 august anul trecut, la cererea Parchetului din Vercelli.

Continuarea investigațiilor a permis, însă, să se reconstruiască un tablou mult mai grav, care a condus la ipoteza că fata, pe lângă faptul că era maltratată în mod constant, era "oferită" în mod regulat de către părinții ei unor clienți de încredere, adesea vârstnici din Vercelli.

 

Șase persoane sunt cercetate de poliție pentru infracțiunea de violență sexuală în formă agravată a unei minore

 

Doi clienți obișnuiți au fost apoi denunțați pentru infracțiunea de violență sexuală în formă agravată, care au abuzat sexual de minoră în schimbul unor sume neglijabile, 20 sau 50 de euro, plătite părinților lor. Cei doi, un bărbat în vârstă de 68 de ani cu cazier curat și un bărbat de 67 de ani cu antecedente de infracțiuni sexuale, ambii din Vercelli, au fost apoi arestați de către Brigada Volantă, în executarea unei ordonanțe de custodie preventivă în închisoare emisă de GIP local, la cererea Parchetului din Vercelli. Gravitatea conduitei infracționale contestate a implicat transferul, din motive de competență, la Parchetul Districtual din Torino.

Ancheta a permis ulterior să se demonstreze asocierea sexuală obișnuită cu minora a altor 4 subiecți, majoritatea persoane în vârstă din Vercelli, care au fost deferite pentru infracțiunea de violență sexuală agravată.

 

Toate presupusele infracțiuni trebuie să fie confirmate la rezultatul procesului de merit împotriva presupușilor făptuitori

 

În special, dovezile de vinovăție colectate de Poliția de Stat au permis Parchetului din Torino să solicite GIP de la Tribunalul din Torino măsuri preventive pentru trei clienți, precum și o nouă ordonanță preventivă pentru infracțiunea de exploatare a prostituției infantile de părinți. GIP de la Tribunalul din Torino a acceptat cererea procurorului cu adoptarea unei noi ordonanțe de arestare preventivă în închisoare pentru părinți.

Bărbații de la Brigada Volantă au ajuns la părinții lor în închisoare și la clienții lor, respectiv un bătrân de șaptezeci și trei de ani din Vercelli cu cazier curat, un tânăr de origine romă în vârstă de nouăsprezece ani cu antecedente de infracțiuni împotriva proprietății și droguri și un bătrân de șaizeci și unu de ani din Vercelli cu cazier curat, unde au pus în aplicare măsurile preventive menționate anterior. Toate presupusele infracțiuni trebuie să fie confirmate la rezultatul procesului de merit împotriva presupușilor făptuitori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel