Italia. Bonusul de 200 de euro, plătit din iulie. Ce se întâmplă cu sezonierii și cei care iau și venit de cetățenie

Nicoleta Nicolau / 23 mai, 17:16

Bonusul de 200 de euro va fi achitat beneficiarilor în luna iulie, dar nu va fi plătit automat pentru toată lumea. Există o listă mare de categorii care trebuie să aplice, altfel nu vor primi ajutorul. De acest bonus pot beneficia și persoanele care desfășoară activități independente dar și cei care încasează venit de cetățenie, sezonierii și late tipuri de lucrători. 

Bonusul de 200 de euro ar trebui să ajungă în luna iulie în buzunarele a aproximativ 31,5 milioane de italieni. Pentru a primi acest bonus, beneficiarii nu trebuie să depășească 35.000 de euro de venit personal, nu de familie. Decretul de acordare a ajutoarelor a fost publicat în Monitorul Oficial, dar lipsește încă decretul ministerial care va stabili procedurile pentru cei care nu le vor primi automat.

Angajații, pensionarii, beneficiarii de venit de cetățenie și șomerii vor primii cei 200 de euro odată cu salariul, cecul de pensie, de venit sau de șomaj. Cu toate acestea, pentru toți ceilalți, va exista o procedură care trebuie îndeplinită și despre care nu se știu încă prea multe.

Bonusul de 200 de euro în Italia, din iulie

 


Pentru lucrătorii independenți, plătitorii de TVA și profesioniști, este pregătit un fond ad-hoc de 500 de milioane de euro, care a fost confirmat odată cu publicarea decretului Aiuti. Cu toate acestea, modalitatea de obținere a acesteia urmează să fie stabilită printr-un decret ministerial care va fi publicat în termen de 30 de zile. În general, cererea va trebui să fie depusă la Inps, cu proceduri diferite în funcție de categorii. Procedura va fi anunțată în săptămânile următoare, dar unele lucruri despre cerințele pentru accesarea bonusului sunt deja cunoscute.

La Inps vor trebui să se înscrie și lucrătorii independenți și plătitorii de TVA, precum și titularii de relații de colaborare coordonată și continuă - așa-numitele cococo. Aceștia din urmă trebuie să aibă un contract activ la data intrării în vigoare a decretului și un venit 2021 de maximum 35.000 de euro. Angajații casnici, care au fost incluși în ultimul moment printre categoriile eligibile pentru acordarea primei, nu vor primi cei 200 de euro de la familiile lor, ci vor trebui să se adreseze Inps.

Cei care iau venit de cetățenie și persoanele care desfășoară activități independente pot beneficia

 

Lucrătorii sezonieri vor primi prima în mod automat doar dacă au primit deja ajutoarele prevăzute de decretele Covid, la fel ca și profesioniștii din turism, divertisment și sport, în caz contrar vor trebui să depună o cerere. Lucrătorii intermitenți vor trebui să depună o cerere și să aibă cel puțin 50 de zile lucrate în 2021, tot cu un plafon de venituri de 35.000 de euro, pentru a avea acces la el. Pentru lucrătorii din domeniul divertismentului, aceeași regulă: cel puțin 50 de contribuții zilnice plătite și trebuie depusă  o cerere.

În orice caz, pentru toate aceste categorii, trebuie așteptat decretul ministerial care va stabili modalitățile de obținere a primei de 200 de euro. Prima va sosi în luna iulie, apoi, Inps va trebui să le explice cum să aplice, fie online, fie fizic.

60 de euro în plus, pentru naveta cu transportul public

 

Pentru a încuraja utilizarea transportului public, având în vedere și creșterea prețurilor la carburanți, decretul prevede și introducere unui voucher pentru studenții și lucrătorii cu venituri de până la 35.000 de euro, care călătoresc cu transportul public local, regional, interregional și cu trenurile. Voucherul unic este de maximum 60 EUR și poate fi folosit pentru a acoperi costul total al abonamentelor. Voucherul va fi emis prin intermediul unei platforme online și va putea fi solicitat până în decembrie 2022.

De asemenea, decretul a prevăzut și alte resurse pentru ca regiunile să asigure până la 30 iunie 2022 servicii suplimentare de transport public local pentru școlile care, din cauza urgenței sanitare, au orare decalate pentru începerea cursurilor până la sfârșitul anului școlar.

Și, din nou, versiunea finală a decretului include sprijin pentru fermele care trebuie să facă față pagubelor economice cauzate de războiul din Ucraina și de sancțiunile împotriva Rusiei. În acest scop, a fost creat un fond de 20 de milioane de euro la Ministerul Politicii Agricole, care va oferi subvenții nerambursabile întreprinderilor mici și mijlocii care au suferit o scădere a cifrei de afaceri din cauza scăderii cererii, a întreruperii contractelor și a crizei din lanțurile de aprovizionare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.1.0