Italia. Bonus de peste 600 de euro pentru badantele şi îngrijitorii casnici din Lazio: Subvenţii de venit pentru lucrătorii afectaţi de criză

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Veşti bune pentru îngrijitorii casnici din Lazio, unde autorităţile anunţă ajutoare şi subvenţii pentru categoriile profesionale afectate de criza pandemică.

Trei milioane de euro vor fi alocate pentru sectorul lucrătorilor casnici și al îngrijitorilor.

Fiecare lucrător sau lucrătoare poate solicita sprijin pentru venit (subvenţie) atâta timp cât este în posesia unui contract regulat începând cu 23 februarie 2020 şi care lucrează peste 10 ore pe săptămână. 

 

Subvenţii şi ajutoare pentru lucrătorii afectaţi de criza pandemică

 

Guvernatorul regiunii a anunţat un ajutor total de 30 de milioane de euro care va fi împărţit pentru lucrători din mai multe domenii, atât din HoReCa, cât şi lucrători sezonieri, din domeniul culturii, colaboratori sportivi, etc.

„Datorită sprijinului Fondului social european și a Fondului european de dezvoltare regională - comentează guvernatorul Nicola Zingaretti - ne adresăm din nou lucrătorilor, independenți care suferă în prezent daunele economice cauzate de pandemia de Covid-19. Scopul este de a nu lăsa pe nimeni în urmă. În 2020 am pus la dispoziție activităților economice peste 500 de milioane de euro, iar cu aceste 30 suplimentare vrem să intervenim, întotdeauna rapid și imediat, în favoarea lucrătorilor din divertisment și sport, a numerelor de TVA și a ajutoarelor și îngrijitorilor la domiciliu, ajutând chiar și familiile”, a declarat guvernatorul, citat de il Messaggero. 

Potrivit BlastingNews.com, cererile pot fi depuse de la 6 aprilie, iar valoarea unei subvenţii începe de la 600 de euro.

Lazio este una dintre regiunile cu cei mai mulți lucrători casnici din Italia. În 2019, lucrătorii obișnuiți din sector au fost 123.520, cifră care a scăzut constant din 2012 (-20,7%). A doua regiune după Lombardia pentru numărul de ajutoare la domiciliu, a cincea pentru numărul de îngrijitori, are 14,9 colaboratori familiali la o mie de locuitori, mai mult decât dublu față de media națională. Datele INPS relevă o predominanță clară a ajutoarelor la domiciliu față de îngrijitori (71,2% față de 28,8%), un fenomen destul de anormal pe scena națională.

92,3% din ajutoarele la domiciliu sunt concentrate în provincia Roma (81 mii, primul oraș din Italia) și 84,3% dintre îngrijitori (30 mii, al doilea oraș după Milano). 41,6% dintre lucrătorii casnici provin din Europa de Est; femeile predomină în mare măsură (85,2%).

Acestea sunt câteva dintre principalele date colectate și prelucrate în Raportul anual 2020 privind munca casnică, creat de Observatorul Național DOMINA , cu colaborarea Fundației Leone Moressa din Mestre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel