Italia. Bărbat, acuzat că a exploatat și abuzat sexual o minoră româncă, scapă de acuzații, deși s-au cerut 16 ani de închisoare: „Fapta nu există“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Un minor a mărturisit că era obligat de un traficant român să jefuiască supermarketuri și tutungerii pentru a plăti o datorie la droguri
Italia. Un minor a mărturisit că era obligat de un traficant român să jefuiască supermarketuri și tutungerii pentru a plăti o datorie la droguri

Procesul lui Pietro Anello a durat aproximativ 2 ani, timp în care el a petrecut 5 luni în închisoare și 15 luni în arest la domiciliu. Bărbatul era acuzat de o serie de infracțiuni împotriva unei minore de naționalitate română: trafic de persoane, înrobire, exploatare a prostituției copiilor și violență sexuală în detrimentul minorului. 

Pietro Anello a fost achitat ieri de Curtea din Palermo, Secția II Colegială, în urma unui proces lung, complex și delicat care a durat peste 2 ani. Potrivit magistraților, fapta pentru care a fost cercetat „nu există“.

La 30 iulie 2015, Anello fusese reținut și introdus în arest preventiv, ca urmare a plângerii unei minore românce, care a declarat poliției că a reușit să scape într-un moment de distragere a atenției de la „temnicerul” ei. În fața unor declarații atât de grave, procurorul și GIP au dispus reținerea suspectului. 

În urma unei activități de investigație defensivă, Apărarea a reușit să atenueze puternic cadrul circumstanțial, constând doar din declarațiile minorului. Din închisoare, Anello a fost astfel supus arestului la domiciliu în decembrie același an. 

Bărbatul susține că nu știa că fata e minoră

 

Astăzi Curtea din Palermo, secția II Criminal, prezidată de dr. Roberto Murgia, a pus sentința achitării bărbatului, după 2 ani e la începerea procesului. Potrivit colegiului, „fapta nu există“ pentru toate acuzațiile grave. 

„16 ani de închisoare a cerut procurorul public pentru Anello, în ciuda inculpatului care de la început și-a proclamat nevinovăția și că în legătură cu fata, de a cărei vârstă minoră nu avea cunoștință, a avut o relație normală de conviețuire sentimentală", au arătat avocații bărbatului, Mario Caputo și Nicola Nocera.

„Desigur trebuie să așteptăm și să examinăm sentința care va fi depusă în 90 de zile și ulterior cererea de despăgubire pentru detenția nedreaptă suferită de dl. Anello și pentru batjocura publică la care a fost supus timp de peste cinci ani lungi și de neuitat”, au mai declarat avocații, citai de presa italiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel