Italia. Badantă româncă, târâtă prin tribunale de rudele bătrânei pe care a îngrijit-o 10 ani, acuzată că nu și-ar fi făcut treaba

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O badantă româncă din Italia a fost dată în judecată de rudele bătrânei pe care a îngrijit-o, fiind acuzată că și-a îndeplinit îndatoririle. 

O îngrijitoare româncă a fost dată în judecată de rudele bătrânei pe care a îngrijit-o timp de 10 ani, fiind acuzată că nu și-a îndeplinit îndatoririle pe care le avea față de persoana asistată. Femeia, rezidentă la Civitanova (provincia Macerata) respinge toate acuzațiile. 

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, primul termen în acest proces s-a desfășurat miercuri, 12 ianuarie.

Copiii bătrânei susțin că românca nu le-a îngrijit mama

 

După ce timp de 10 ani a îngrijit o italiancă de 90 de ani, Maria Chindriș s-a trezit dată în judecată. Fiii bătrânei au chemat-o în fața judecătorului și îi reproșează că nu a avut grijă cum trebuie de mama lor. Românca respinge toate acuzațiile care i se aduc.

Potrivit sursei citate, faptele ar fi ieșit la iveală în septembrie 2018, când Maria și-a dat demisia de la locul de muncă respectiv. Cei trei copii au dus-o pe mama lor la un cămin de bătrâni și, cu ocazia unei examinări medicale, au ieșit la iveală o serie de răni și escare destul de grave, de care rudele pensionarei nu știau absolut nimic și nici medicul de familie nu fusese informat.

Procurorul a cerut judecarea cazului

 

Rudele bătrânei au depus o plângere împotriva fostei badante, dar, după primele cercetări, procurorul a decis clasarea dosarului. Cei trei fii au insistat, iar după alte consultări medicale și juridice, procurorul a cerut rechizitoriu. Ieri, instanța de judecată din Macerata a programat ședința preliminară pentru Maria Chindriș, după ce procurorul Enrico Barbieri a cerut judecarea cazului.

Avocata româncei, Maria Gioia Squadroni, a adus la cunoștința instanței faptul că îngrijitoarea s-a îngrijit ani de zile într-un mod excelent de bătrână, fără a primi vreodată vreo reclamație cu privire la serviciul prestat sau la starea pensionarei. Totodată, acuzata a respins acuzația că ar fi lăsat-o deseori pe bătrână singură. Conform apărării, motivele din spatele plângerii ar fi cu totul altele și nu legate de asistența pensionarei.

Judecătorul Claudio Bonifazi a considerat că procesul este necesar și a stabilit prima audiere pentru data 5 octombrie. Astfel, în fața judecătorului vor fi prezentate mărturiile martorilor și alte expertize medico-legale. Între timp, bătrâna a murit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel