Italia. Badantă româncă, ajutată de fiica ei, acuzată că a furat 161.000 de euro de la bătrâna pe care o îngrijea

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O badantă româncă, în vârstă de 63 de ani, ajutată de fiica sa de 47 de ani, este acuzată că a determinat-o bătrâna pe care o îngrijea să o împuternicească pe conturile ei și astfel a sustras o sumă uriași de bani, cu care a cumpărat două locuințe.

Românca reușise să înregistreze contul curent în comun cu bătrâna și a determinat-o să semneze o împuternicire generală, cumpărând două case.  Bătrâna de 87 de ani s-a destăinuit unui vecin, care a anunțat autoritățile.

Cu banii furați de la bătrână, mama și fiica, ambele de naționalitate română, au cumpărat o cabană în Rosazza, în provincia Biella, și o casă în Castano Primo, în zona Legnano. Aceste proprietăți au fost confiscate ca produse ale infracțiunii de eludare. Pe lângă banii găsiți în conturile lor curente, o parte din cei 161.000 de euro furați de la femeia de 87 de ani din Trezzano sul Naviglio, pentru care românca de 63 de ani lucra ca îngrijitor, a fost rechiziționată.

Captura, efectuată de carabinierii din Corsico, a fost finalizată în dimineața zilei de joi, 18 august, între Milano, Novara și Biella. Cele două femei, mamă și fiică (din Galiția), românce de 63 și 47 de ani, sunt acuzate că au deposedat-o complet pe bătrână de bunurile sale. Totul se întâmpla (cel puțin) din martie 2021, când îngrijitoarea a deschis un cont comun cu bătrâna, sub pretextul unor restricții anti-Covid care complicau activitățile birocratice de zi cu zi.

Italia. Badantă româncă, ajutată de fiica ei, acuzată că a furat 161.000 de euro de la bătrâna pe care o îngrijea

 

În câteva săptămâni, însă, contul, cu un sold inițial de 161.000 de euro, a fost golit printr-o serie de transferuri în conturile private ale mamei și fiicei. Victima în vârstă, văduvă și fără copii, cu care locuia îngrijitoarea în vârstă de 63 de ani, a găsit puterea de a se destăinui unei vecine. Aceasta i-a spus că de ceva timp îngrijitoarea se plângea de lipsa banilor pentru cumpărături și că, încă din primele luni ale pandemiei, cu scuza Covid, a îndepărtat-o progresiv de nepoți și de puținii membri ai familiei apropiați. Suspiciunile s-au dovedit a fi întemeiate, iar bătrâna, împreună cu nepoții ei, au depus o plângere la carabinierii de la postul din Trezzano sul Naviglio.

Ancheta a scos la iveală modul în care cele două femei au golit treptat contul bătrânei (în mod curios, banca, în fața transferurilor continue, nu a raportat niciodată nimic anormal) și, mai ales, au făcut-o să semneze în fața unui notar din Novara (care, de asemenea, nu a raportat nimic) o împuternicire generală pentru a administra bunurile bătrânei.

Cu acei bani, așa cum a reieșit din anchetele militarilor companiei Corsico, conduse de locotenentul Armando Laviola, cele două femei ar fi cumpărat apoi cele două proprietăți din Castano Primo și din Valea superioară a Cervo, în valoare de 100 de mii de euro. Dar, de asemenea, și de aici acuzația de spălare de bani, au folosit banii din contul curent pentru a plăti un împrumut luat pentru achiziționarea unei mașini.

Cele două femei sunt cercetate în stare de libertate pentru înșelăciune și lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Procurorul Giovanni Tarzia nu a cerut deocamdată nicio măsură preventivă împotriva lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel