Italia. Autoritățile iau în calcul restricții mai dure la nivel național pentru perioada sărbătorilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Autoritățile din Italia iau în calcul posibilitatea de a introduce restricții anti-coronavirus mai stringente la nivel național pentru perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, pe fondul temerilor legate de o eventuală creștere a numărului de infectări, transmite Reuters.

După ce o parte dintre restricțiile instituite luna trecută au fost relaxate, marile centre au fost luate cu asalt de cumpărători, iar Italia a raportat doar duminică 484 de decese legate de COVID-19. Italia devenise încă de sâmbătă țara europeană cu cel mai mare număr de decese în rândul cazurilor de infecție cu SARS-CoV2.

Guvernul de la Roma ar putea decide să introducă reguli de tip „lockdown” de la 24 decembrie și până la cel puțin 2 ianuarie, inițiativă ce ar presupune extinderea restricțiilor de circulație, interzicerea mobilității non-esențiale și închiderea magazinelor, barurilor și restaurantelor pe perioada sărbătorilor, măsură ce nu s-ar aplica totuși celor care vând bunuri esențiale, potrivit prese italiene.

 

Mișcarea ar fi una similiară cu cea întreprinsă de Germania

 

O decizie ar putea fi luată chiar pe fondul întâlnirii de luni dimineață dintre premierul italian Giuseppe Conte, miniștrii de resort și comitetul științific care a consiliat guvernul încă de la izbucnirea crizei sanitare.

Dacă s-ar concretiza, mișcarea ar fi una similiară cu cea întreprinsă de Germania, care a anunțat, duminică, că va închide majoritatea magazinelor, începând de miercuri și până la cel puțin 10 ianuarie, după ce a raportat 321 de decese legate de COVID-19 și 20.200 de cazuri nou confirmate. Școlile vor fi, de asemenea, închise în timpul perioadei, iar angajatorilor li se va cere să închidă operațiunile sau să le ceară angajaților să lucreze de acasă. Vânzarea de artificii va fi interzisă înainte de Revelion. Grădiniţele şi creşele se vor închide, iar părinţii îşi vor putea lua concediu plătit, astfel încât să se poată ocupa de copiii lor.

„Mulțimile sunt nejustificate, iraționale, iresponsabile”, a spus Francesco Boccia, ministrul italian pentru afaceri regionale, pentru cotidianul La Repubblica.

 

Guvernul italian deja a aprobat o serie de măsuri

 

El s-a arătat de părere că „afacerile și sănătatea nu sunt compatibile în acest moment”, adăugând că a fost de acord cu pasul făcut de Germania.

La începutul acestei luni, guvernul italian deja a aprobat o serie de măsuri pentru a evita o eventuală creștere a numărului de infectări pe perioada Crăciunului și a Anului Nou, zile în care, printre altele, este interzisă mobilitatea interurbană. În plus, în ceea ce privește Revelionul, carantina de noapte a fost extinsă până la ora 7 dimineața.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel