Italia. Autoritățile au luat 5 copii din sânul unei familii de români. Acum s-a aflat MOTIVUL

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură informatorevigevanese.it
Sursa foto: captură informatorevigevanese.it

Noi detalii ies la iveala în cazul familiei de români din Breme (provincia Pavia) care a fost lăsată de autoritățile italiene fără cei cinci copii. 

O româncă de 39 de ani, stabilită la Breme, în Italia, a fost la un pas să se sinucidă, vineri dimineaţa, după ce autorităţile au venit să-i ia cinci dintre cei şase copii. Femeia, mama a şase copii, cinci minori şi unul trecut de 18 ani, nu a avut posibilitatea de a prezenta dovezi că are cu ce să-şi îngrijească micuţii.

Autoritățile italiene explică de ce au luat această măsură extremă și cum s-a ajuns la această situație. 

Primarul localității Breme, Franco Berzero, relatează că tatăl copilului are mari probleme cu alcoolul și nu lucrează. Vecinii familiei au sesizat autoritățile, după ce din casa familiei de români se auzeau mereu țipete și scandaluri. Mai mult, familia nu a putut demonstra că dispune de veniturile necesare întreținerii lor. 

Situația familiei a degenerat în ultimele luni, pe fondul problemei cu alcoolul pe care bărbatul român o are, precum și din cauza violențelor asupra soției sale. Femeia a chemat în repetate rânduri ambulanța și carabinierii, însă nu a depus niciodată plângere.

Cei cinci copii, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, au fost preluați de serviciile sociale, urmând ca primăria să suporte toate costurile de întreținere ale micuților. 

În urmă cu câteva luni, copiii au mai fost luați o dată din sânul familiei, dar tatăl a promis atunci că va renunța la băutură și se va prezenta la sediul Sert din Vigevano. El nu s-a ținut de cuvânt și a continuat să bea, provocând probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel