Italia: Au vrut să-l AMENDEZE pentru numere românești, dar au avut parte de o SURPRIZĂ

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția italiană a continuat controalele asupra mașinilor care nu sunt înmatriculate în Italia. 

Pe principiul "unde dai și unde crapă", polițistii din Italia au oprit o mașină cu numere de înmatriculare din România. Ar fi vrut să verifice cel mai probabil dacă nu cumva românul intră sub incidența noului cod rutier italian, numai că la legitimarea șoferului au avut parte de o surpriză. 

Românul avea de executat o sentință de șapte ani de închisoare, emisă de instanța din Foggia. Bărbatul a încercat să evite să ajungă la închisoare. El se mai afla în mașină alături de alți cetățeni italieni. 

El a fost dus la închisoarea din Via Barzellini. Cu toate acestea, continuă controversa "vănătorii" de mașini cu numere de înmatriculare românești, românii simțindu-se în continuare discriminați. 

Autoritațile italiene motivează controalele asupra mașinilor românești prin faptul că încearcă să sporească "securitatea în zonă". Victime ale controalelor, dar mai ales al disconfortului unor astfel de controale pot cădea însă foarte ușor și românii care sunt simpli turiști, ori se află pentru câteva zile în vizită la rudele din Italia.

Reamintim că noul cod rutier italian prevede că o mașină cu numere străine nu poate fi condusă pe teritoriul țării pentru mai mult de 60 de zile de cetățenii care au obținut rezidență. Autoritățile italiene au vrut însă să oblige românii să își înmatriculeze mașinile în Italia, pentru a plăti taxele aferente țării în care muncesc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel