Italia anunță amenzi uriașe și suspendarea contractelor de muncă pentru angajații care refuză să arate că sunt vaccinați anti-Covid

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Marea Britanie. Guvernul renunţă la introducerea paşaportului de vaccinare
Marea Britanie. Guvernul renunţă la introducerea paşaportului de vaccinare

Italia anunță măsuri drastice pentru angajații care refuză să arate că sunt vaccinați anti-Covid. Controalele îi vizează în mod special pe cei care lucrează în alimentație publică și în domeniul medical.

Guvernul din Italia susține că vor fi controale la „ sânge” în rândul angajaților, iar cei care refuză să arate certificatul „green pass”, care atestă vaccinarea împotriva Covid, riscă amenzi uriașe și chiar pierderea locului de muncă.

Medicii italieni susțin că nu ei sunt cei în măsură să facă controale în rândul angajaților, ci această obligație revine inspectorilor de muncă.

Cea mai dură măsură împotriva muncitorilor din Italia este suspendarea locului de muncă fără plată.

„Cea mai probabilă dispoziție în astfel de cazuri este suspendarea muncii fără plată, atâta timp cât starea de urgență continuă. Dar postul nu poate fi păstrat decât ”, spune avocata Tatiana Biagioni, citată de corriere.it

Ce riscă angajații din Italia dacă nu arată certificatul de vaccinare anti-Covid

Potrivit sursei citate, controalele vor fi ample, iar până pe 27 septembrie ac, în mod special vor fi vizați cei care lucrează în domeniul medical și în alimentația publică.

În cazul celor care lucrează de acasă, vaccinarea anti-Covid va rămâne opțională, susțin avocații italieni. La o astfel de măsură a recurs și compania Siemens. Angajații acestei companii care vor veni la birouri vor fi obligați să se vaccineze anti-Covid din data de 27 septembrie ac, iar cei care lucrează de acasă au posibiltatea să refuze vaccinarea împotriva Covid.

„Calea implementată de Siemens este cu siguranță un echilibru excelent între cerințele de confidențialitate impuse de Garantul de confidențialitate din 14 mai trecut, nevoile de producție - asigurate de munca inteligentă - și nevoile lucrătorilor de a lucra, de a primi remunerație, dar și pentru cine dorește  să  nu se vaccineze”, explică avocatul Cesare Pozzoli, citat de sursa citată.

Italia se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de Covid. Potrivit ultimului bilanț al autorităților, în ultimele 7 zile s-au înregistrat peste 4000 de cazuri noi.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel