Italia. Andreea, dispărută de 40 de zile. Mai multe persoane ar fi văzut-o pe româncă, iar un mediu susține că „fata trăiește”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

La 40 de zile de la dispariția Andreei Rabciuc, campioana României la tir, în vârstă de 27 de ani, au sosit trei rapoarte, în care este meționat că ar fi fost văzută de diverse persoane: de la Roma, Ancona și Milano. Despre aceste rapoarte a relatat avocatul care îl apără pe Simone Gresti, iubitul româncei, un transportator în vârstă de 43 de ani, cercetat în prezent pentru răpire.

„Cerea bani plângând la Roma, în zona Magliana, la un supermarket, la sfârșitul lunii martie. A spus că nu trebuie nici să mănânce, nici să doarmă. Avea un ochi învinețit și răni pe față”, a spus o doamnă. La fața locului, într-un centru comercial, unii comercianți au confirmat că au observat, în acele zile, o fată asemănătoare Andreei, cu piercinguri și păr albastru. Un alt raport al unei fete care seamănă cu Andreea văzută pe 16 aprilie la Ancona, în zona Corso Mazzini de lângă Galleria Dorica. Cât despre Milano, avocatul Emanuele Giuliani a relatat că a primit un telefon de la o doamnă care ar fi văzut-o pe fată în zona stației de metrou Cadorna, spre Rho Fiera.

O mare parte a serii, Andreea, în timp ce Simone Gresti țipa la ea, a stat de vorbă cu mai multe persoane inclusiv cu fostul ei, Daniel, cu care a fost doi ani și jumătate și cu care a vorbit ori de câte ori a avut o problemă. În data de 11 martie, cei doi au schimbat câteva mesaje. „Vrei să te iau?”, a întrebat-o Daniel. „Voi sta aici diseară. De mâine voi fi liberă, ajută-mă să dispar”.

 

„Se grăbea, de parcă o aștepta cineva”


Parchetul Ancona lucrează la recuperarea mesajelor șterse de pe mobilul Andreei înainte ca, la ora 7 dimineața, pe 12 martie, să părăsească cabana unui cuplu de prieteni, Fracesco și Aurora, în care își petrecuse seara alături de iubitul ei. Analistul criminalist Luca Russo, numit de procurorul Irene Bilotta, își concentrează eforturile de investigație pe smartphone-ul pe care Gresti i-l confiscase tinerei, asistat de tehnicienii Serviciului de Investigații, firma de anchetă privată desemnată de către avocatul Giuliani.

Cineva o aștepta pe Andreea în fața fermei Montecarotto. Anchetatorii sunt convinși de acest lucru. Iar proprietarul cabanei, Francesco, a declarat că la ora 07:00 tânăra era nerăbdătoare să plece, „se grăbea, de parcă o aștepta cineva”. Teză susținută de faptul că este imposibil ca nimeni să nu o fi observat pe Andreea pe drumul pe care a mers singură după o ceartă furioasă cu iubitul ei. Este un drum provincial care leagă micile orașe Ancona între ele și mulți transportatori rutieri trec mai ales la 07:00, ora plecării. „Este posibil ca nici măcar o persoană să nu o fi văzut? Dacă o mașină a așteptat-o imediat la plecare, este plauzibil”, spune avocatul.

 

Românca ar fi fost activă pe rețelele sociale, la 12 zile de la dispariție


Rețelele de socializare sunt o altă piesă importantă a acestei dispariții. Pe o pagină de Facebook împărtășită cu Simone, tânăra campioană a României la tir, la 12 zile de la dispariția ei, pe 24 martie, ar fi publicat un filmuleț care îi înfățișează mâinile mângâindu-și câinele, încredințat fostului iubit, și pe ea în pijama. Mai mult: de pe profilul ei este dat „Like” la diverse postări, ba chiar și o melodie, se pare, descărcată de pe Youtube, pe 1 și 5 aprilie. Acesta este motivul pentru care, printre diversele efecte personale confiscate de la iubit se numără și tableta, acum examinată de anchetatori.

Bărbatul de 43 de ani, în ciuda faptului că este cercetat de ieri pentru răpire, „este senin”, spune avocatul său Emanuele Giuliani, „cu aceeași seninătate de care a dat dovadă în ultimele zile, evident că îi pare foarte rău pentru dispariția iubitei”, dar „întâmpină senin faptul de a fi anchetat, are încredere în evoluțiile viitoare și s-a pus la dispoziția deplină a anchetatorilor. Este convins că Andreea este în viață, bine și se ascunde, așa cum a făcut deja în trecut”. Cât despre urmele de sânge de pe jachetă? „Sunt ale lui după o ceartă într-un club”.

 

Mediu: „Andreea este în viață”


Pe lângă drone și interviuri în teren, Serviciile de Investigații ale Andreei au angajat și un mediu care ar fi identificat fata într-un local din Media Vallesina. „Nu pot spune exact unde, dar le-am pus la dispoziție totul carabinierilor pentru ca aceștia să verifice informațiile”, spune avocatul. Potrivit acestei versiuni, așadar, românca de 27 de ani este încă în viață, așa cum a susținut întotdeauna Simone.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel