Italia. Amenzi uriașe pentru cei care se plimbă fără tricou sau în costum de baie pe străzi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Italia. Amenzi uriașe pentru cei care se plimbă fără tricou sau în costum de baie pe străzi
Italia. Amenzi uriașe pentru cei care se plimbă fără tricou sau în costum de baie pe străzi

Între 25 şi 500 de euro este amenda pentru cei care se plimbă fără tricou sau în costum de baie pe străzile orăşelului italian Sorrento de pe Coasta Amalfitană. 

Orașul Sorrento a interzis circulația atât a costumelor de baie cât și a costumelor de baie cu pieptul gol printr-o ordonanță a primăriei.

În ordonanţa emisă se precizează că majoritatea localnicilor şi a turiştilor apreciază vestimentaţia lejeră, dar decentă. În plus, edilul şef din Sorrento se teme de eventuale evaluări negative ale oraşului, cu repercursiuni asupra turismului. „Comportamentul nepotrivit dăunează imaginii", susține edilul.

Primarul, Massimo Coppola, a decis să pună pe hârtie regula de decorum pentru a stăvili, se arată în document, "o practică și un comportament care este perceput de către generalitatea oamenilor ca fiind contrar decorului și decenței".

Există amenzi: între 25 și 500 de euro este sancțiunea pentru nerespectarea măsurii. Decizia stârnește deja discuții în oraș: corect sau greșit? Este necesar sau există lucruri mai importante?

Amenzi uriașe pentru cei care se plimbă fără tricou sau în costum de baie pe străzi

 

„Am constatat că menținerea unei astfel de situații, pe lângă faptul că constituie un element de disconfort și neliniște pentru populația rezidentă și turiștii vizitatori, ar putea constitui un parametru obiectiv de evaluare negativă a nivelului calitativ al bunului trai din municipiul nostru, cu repercusiuni asupra imaginii și ofertei turistice.

Protecția și îmbunătățirea locuibilității spațiilor publice reprezintă un obiectiv strategic și prioritar al administrației municipale, iar realizarea acestui obiectiv nu poate face abstracție de o acțiune de prevenire și combatere a celor mai răspândite fenomene de comportament indecent, care reprezintă cauza scăderii calității vieții cetățenilor“, mai ţine să precizeze primarul Massimo Coppola.

Cei care se vor asigura că cei care circulă pe străzi nu sunt costumați sau fără tricou vor fi agenții de poliție municipală din Sorrento. Actul a fost deja trimis ieri Prefecturii din Napoli, Comisariatului de Poliție din Sorrento, Companiei de Carabinieri din Sorrento și, de asemenea, Poliției Financiare din Massa Lubrense.

Sorrento, aflat pe partea de nord a Coastei Amalfi, renumit pentru peisajul frumos, pentru limoncello şi mare, este vizitat, în special vara, de mii de turişti veniţi din întreaga lume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel