Italia adoptă un nou decret: Zilele în care toată ţara va fi în zona galbenă şi portocalie. Când se va adopta "zona albă"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Noul decret prevede că, începând cu 11 ianuarie, repartizarea pe benzi va începe din nou. 

Interzicerea deplasării între regiuni și praguri de infectare mai mici pentru a intra în banda portocalie și roșie. Noua măsură guvernamentală pentru a reduce infecțiile de Covid-19 este lansată prin decret și va dura până la 15 ianuarie, când trebuie aprobat un nou Dpcm (Decret ministerial).

O săptămână de restricţii în care se va testa noul sistem de evaluare pentru a împărți Italia în diferite culori, care corespund benzilor de risc epidemiologic ţi pentru a stabili criteriile pentru noua „bandă albă” care ar putea fi introdusă din 15 ianuarie.

Pentru săptămâna viitoare, restricţia de noapte este confirmată la ora 22 și s-a decis să se păstreze derogarea care permite ca două persoane să viziteze rude și prieteni.

 

Frontierele regionale

 

Decretul prevede că „între 7 și 15 ianuarie 2021 este interzisă pe teritoriul național orice călătorie în interiorul și în afara teritoriilor diferitelor regiuni sau provincii autonome, cu excepția celor motivate de nevoile de muncă dovedite sau de situațiile de necesitate sau din motive de sănătate". Cu toate acestea, „întoarcerea la reședință sau domiciliu este permisă, cu excepţia călătoriilor către locuințe secundare situate într-o altă regiune sau provincie autonomă”.

sursa: corriere.it

 

Pe 7 și 8 ianuarie: galben

 

În zilele de 7 și 8 ianuarie vor fi galbene, deci cetăţenii vor putea circula liber dar în propria lor regiune, cu mască și distanțare obligatorie. Barurile și restaurantele vor fi deschise până la ora 18. După această oră, se paote cumpăra mâncare și băuturi dla pachet - cu interdicția de a le consuma în vecinătatea restaurantului - sau se poate solicita livrarea la domiciliu. Magazine și centre comerciale sunt, de asemenea, deschise. Circulaţia va fi liberă până la ora 22:00.

 

Pe 9 și 10 ianuarie: portocaliu

 

Prima strângere va veni în schimb pentru 9 și 10 ianuarie, când toată Italia va fi în banda portocalie. Înseamnă că circulaţia este permisă de la 5 la 22 (cu declaraţie), dar este interzisă părăsirea municipalității. Barurile și restaurantele sunt închise toată ziua, în timp ce magazinele, saloanele și centrele de înfrumusețare sunt deschise.

 

Din 11 ianuarie

 

Împărțirea pe benzi începe pe 11 ianuarie. Pe baza monitorizării săptămânale - care va fi examinată de Institutul Superior de Sănătate pe 8 ianuarie - se va decide ce regiuni vor rămâne în banda galbenă și dacă există regiuni care trebuie să treacă în banda portocalie sau roșie. Pentru prima dată, se vor aplica noii parametri validați de Comitetul tehnico-științific.

 

Noile praguri de infectare

 

Conform noilor criterii, atunci când o regiune are un indice de transmisibilitate de 1 intră în banda portocalie. Dacă este egal cu 1,25 intră în domeniul roșu. În ambele cazuri s-a decis scăderea pragului cu 0,25. „Această nouă clasificare a fost împărtășită de toate regiunile, deoarece suntem cu toții de acord asupra necesității de a declanșa imediat cele mai restrictive măsuri atunci când depășești 1”, a clarificat ministrul afacerilor regionale Francesco Boccia înainte de a intra în Palazzo Chigi.

 

Prieteni și rude

 

În perioada 7-15 ianuarie „este permisă vizitarea într-o singură casă privată o dată pe zi, într-o perioadă de timp cuprinsă între orele 5 și 22 și în limitele a două persoane”, pe lângă cei care locuiesc deja împreună, pe lângă minori de 14 ani "și persoanelor cu dizabilități sau vulnerabile care trăiesc împreună.

 

Municipiile mici

 

Rămân permise deplasările din municipiile „cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori și pentru o distanță care nu depășește 30 de kilometri de granițele relative”. Cu toate acestea, derogarea nu vă permite să ajungeți în capitalele provinciale.

 

Decret de vaccinare

 

Guvernul a discutat despre un decret de vaccinare a celor care sunt în RSA și nu sunt în măsură să-și dea consimțământul: decizia este încredințată directorului sanitar și autorizată de judecătorul tutelar în termen de 48 de ore.

 

„Zona albă”

 

„Până la 15 ianuarie există aceste măsuri și înăsprim pragurile. Cu toții ne-ar plăcea să ne albim din nou, este ceva pe masă, dar vom discuta la momentul potrivit", a clarificat Boccia.

Prin urmare, guvernul ar putea stabili o „zonă albă” cu Dpcm în vigoare începând cu 15 ianuarie 2021. În această nouă bandă de culori, vor fi deschise baruri, restaurante, săli de sport, cinematografe, teatre și muzee. Cu toate acestea, ar exista în continuare obligația de a purta o mască în aer liber și în interior, distanța de cel puțin un metru între oameni, interzicerea adunării și obligația de a dezinfecta mâinile înainte de a intra în incintă. Mișcările ar fi libere, iar timpul de acoperire ar putea fi, de asemenea, amânat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel