Italia. 400 de romi din România, printre care 100 copii, evacuați din tabără în urma unui incendiu violent - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. 400 de romi din România, printre care 100 copii, evacuați din tabără în urma unui incendiu violent - VIDEO
Italia. 400 de romi din România, printre care 100 copii, evacuați din tabără în urma unui incendiu violent - VIDEO

Aproximativ 400 de romi din România, printre care 100 copii, au rămas fără adăpost, ieri seară, după un incendiu imens în tabăra în care stăteau, la periferia oraşului Napoli, Italia.

„Sunt aproape 400 de persoane care nu știu unde vor dormi în seara asta (n.r. - miercuri), am adus provizii și ajutor, acum așteptăm ca instituțiile să intervină cât mai curând posibil”. Aceasta este alarma declanșată de Emergnecy. Activiștii raportează că „nu au fost înregistrate răni în rândul celor aproximativ 400 de ocupanți ai așezării, inclusiv cel puțin 100 de minori evacuați la miezul nopții, oamenii au fost duși la Lotto G și I.C. 70 Marino S. Rosa di Ponticelli”.

 

Cele 33 de familii de romi, pentru un total de 120 de persoane, strămutate de incendiu, au fost găzduite ieri seară în centrul municipal de primire pentru asistență teritorială a fostului complex școlar Deledda din via Cassiodoro din Soccavo. Acest lucru a fost decis în cadrul unei ședințe operaționale care a avut loc la Municipalitatea din Napoli, la care au participat consilierii pentru Protecția Civilă, Rosaria Galiero, și pentru Asistență Socială și Mediu, Donatella Chiodo, asistate de managerii birourilor municipale care la diferite titluri erau interesat de problemele operaționale deja în imediațitatea mizei.

La primele ore ale zilei de astăzi, colete cu alimente au ajuns și pentru oaspeții Centrului, înființat în 2005 ca Prim Centru de Primire în contextul valului migrator al romilor români și care de-a lungul timpului s-a transformat într-un Centru de Primire și punct de referință pentru designul destinat romilor români. 

 

Autoritățile nu exclud faptul că cineva a dat foc în mod intenționat

 

Pompierii au ajuns la fața locului și au lichidat incendiul. Cauza este în curs de investigare, însă autoritățile nu exclud faptul că cineva a dat foc în mod intenționat. 

Din motive de precauție, a fost dispusă închiderea unei secțiuni a autostrăzii A3, care se referea doar la ieșirea din Napoli (ieșirea limită Ponticelli) și nu la cea către Salerno. Acest lucru a fost raportat de biroul de presă al Autostrăzilor de Sud. În această dimineață, secțiunea a fost redeschisă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel