Italia. 100 de euro - bonus lunar pentru muncitori: De când se dă și în ce condiții

Începând cu luna iulie 2020, pentru cei cu venituri anuale până 28.000 de euro, muncitorii din Italia vor beneficia lunar la plata salariului de un bonus în valoare de 100 euro, conform prevederilor decretului „Relansare“

Începând din iulie 2020, bonusul Renzi va fi primit de toți lucrătorii din Italia cu un venit anual cuprins între 8.174 și 40.000 de euro, dar în anumite condiții:

Pentru cei cu un venit de până la 28.000 de euro bonusul Renzi va fi primit pe fluturașul de salariu (busta paga). Pentru cei cu venituri începând de la 28.001 de euro va fi transformat într-o deducere, care va scădea treptat până când va ajunge la zero în cazul celor cu un venit minim de 40.000 de euro anual.

Bonusul lunar de 100 de euro este prevăzut în Decretul Lege 3/2020, ca măsură a reducerii presiunii fiscale și reprezintă practic majorarea „bonusului Renzi” care până în luna iunie inclusiv este în valoare de 80 de euro. Peste 16 milioane de contribuabili vor avea dreptul la acesta, comparativ cu 11,3 milioane de cetățeni care l-au primit până acum, potrivit Today.it.

Lucrătorii trebuie să aibă deci un contract de muncă și să câștige minim 8.174 de euro pe an. Pentru informații suplimentare, solicitanții se vor adresa Centrelor de asistență fiscală (CAF), instituțiilor de asistență a lucrătorilor (patronati) sau sindicatelor.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy