Italia, zguduită de o rafală de cutremure: 12 seisme, în mai puțin de 10 ore

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia, zguduită de o rafală de cutremure: 12 seisme, în mai puțin de 10 ore. FOTO: captură tgcom24.mediaset.it
Italia, zguduită de o rafală de cutremure: 12 seisme, în mai puțin de 10 ore. FOTO: captură tgcom24.mediaset.it

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter a avut loc în Cuneo, Italia. Un "roi" seismic a început astăzi dimineață în zonă, Agenția Regională pentru Protecția Mediului înregistrând 12 seisme în numai 10 ore.

Un cutremur cu magnitudinea cuprinsă între 3,3 și 3,8 grade pe scara Richter a fost înregistrat în provincia Cuneo de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie. Momentan nu sunt pagube umane și nici materiale. Tot în zona Cuneo au fost înregistrate în această dimineață o serie de seisme la Pontechianale, în valea superioară a Varaitei, cu magnitudini cuprinse între 1,0 și 2,9.

După cele cinci cutremure de luni dimineață, înregistrate între orele 6:51 și 8:11, Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie, a înregistrat altele după-amiază, de intensitate crescândă, ultimul incluzând - conform primei estimări provizorii - între 3,3. și 3,8 grade magnitudine.

Arpa (Agenția Regională pentru Protecția Mediului) a înregistrat deja 12 cutremure, în mai puțin de 10 ore, pe teritoriul Pontechianale (Cuneo), în Alpii Cotti, lângă Monviso. Magnitudinea variază de la un minim de 1,1 la un maxim de 3,6, adâncimea cutremurului de la 6,9 la 11,8 kilometri.

 

Cel mai puternic cutremur, cu magnitudini cuprinse între 3,3 și 3,8

 

Primul cutremur, cu magnitudinea 2,2, a avut loc la ora locală 6:51, urmat un minut mai târziu de un al doilea cutremur cu magnitudinea 2,9 și o serie de evenimente minore în ora următoare.

La ora 15:37 are loc cel mai puternic cutremur a avut magnitudini cuprinse între 3,3 și 3,8. Cutremurul a avut ca epicentru satul Maddalena. Momentan nu există pagube.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel