Cutremur în Italia. Seismul, resimțit în mai multe orașe: „O mare sperietură. Am crezut că a fost o explozie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cutremur în Italia. Seismul, resimțit în mai multe orașe: „O mare sperietură. Am crezut că a fost o explozie”. FOTO: captură ilmeteo.it
Cutremur în Italia. Seismul, resimțit în mai multe orașe: „O mare sperietură. Am crezut că a fost o explozie”. FOTO: captură ilmeteo.it

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter a avut loc în această după-amiază în Polonghera, provincia Cuneo din Italia. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe.

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 15:49 în Piemont. Potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), acesta a avut o magnitudine de 3,4, cu epicentrul în Polonghera, zona Cuneo, și a fost resimțit în multe orașe.

Sunt mai multe relatări pe rețelele de socializare ale celor care au simțit cutremurul. Şocul a fost resimţit şi de populaţia din Torino. Momentan nu sunt semnalate probleme la centrul de pompieri.

 

 

„Ușa și patul s-au mutat”

 

Pe lângă Polonghera, cele mai apropiate orașe de epicentru sunt Faule, Casalgrasso, Murello, Moretta (Cuneo), Pancalieri, Villafranca Piemonte, Lombriasco, în provincia Torino. Și Villanova Solaro, Racconigi, Torre San Giorgio, Virle Piemonte, Cavallerleone, Osasio, Vigone, Ruffia, Cardè, Cercenasco, Castagnole Piemonte, Carmagnola, Monasterolo di Savigliano, Caramagna Piemonte.

„Am simțit cutremurul cu epicentrul în spatele casei mele. Din fericire, doar o mare sperietură... la început am crezut că a fost o explozie...”, scrie un utilizator pe Twitter.

 

„Locuiesc la etajul opt și s-a auzit TOTUL. Din fericire nu a durat mult, dar ușa și patul s-au mutat”, scrie o persoană din Torino. 

 

În această dimineață a fost înregistrat și un cutremur în centrul Italiei. Seismul cu magnitudinea 3,2 și-a avut epicentrul la 3 kilometri vest de Cocullo. Cutremurul a fost resimțit de populație, până la Sulmona unde au fost evacuate școlile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel