Italia. Un român a ucis cu brutalitate un conațional, în ziua de Crăciun: L-a înjunghiat de mai multe ori în piept și a fugit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat după ce a înjunghiat o persoană fără adăpost, în vârstă de 63 de ani, în Sant'Egidio din Roma, Italia.

Cadavrul a fost descoperit, ieri, de un voluntar din Sant’Egidio care se dusese să ducă prânzul victimei. Presupusul criminal, un român, a fost găsit într-un alt adăpost improvizat.

A fost înjunghiat de o altă persoană fără adăpost într-o rulotă parcată pe un câmp de la periferia orașului Monterotondo. O crimă soluționată de carabinieri ieri seară, cu arestarea presupusului responsabil, un român, în vârstă de 39 de ani, A.D.

Cercetările au început în dimineața târzie a zilei de Crăciun când un voluntar din Comunitatea Sant'Egidio s-a deplasat ca întotdeauna pentru a aduce hrană celor fără adăpost și l-a descoperit pe Constantin Horonceanu, în vârstă de 63 de ani, cunoscut în zonă, mort. 

El a dat alarma după ce ușa casei mobile a fost deschisă, iar în fața lui a fost găsit cadavrul celui fără adăpost. Pentru el nu mai era nimic de făcut în ciuda intervenției salvatorilor Ares 118, alertați de voluntar. Investigațiile carabinierilor au fost declanșate imediat: anchetatorii au reconstituit cercul de cunoștințe al victimei și, de asemenea, ultimele sale întâlniri, strângând cercul în jurul compatriotului care între timp plecase.

 

Românul l-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit

 

Confirmarea că a fost o crimă a venit imediat după examinarea externă a cadavrului de către medicul legist: ucigașul atacase cu numeroase lovituri de cuțit în piept pentru a-l ucide pe bărbatul de 63 de ani. După două zile de cercetări, D.A. a fost găsit, ieri dimineață, de carabinieri, coordonați de procurorul Tivoli, într-o altă locuință improvizată. În interior se mai aflau două cuțite care au fost confiscate și care ar putea fi armele folosite la crimă. Din acest motiv vor fi examinate și de Ris.

Tânărul de 39 de ani a fost dus la închisoare și este acuzat de ucidere voluntară. A fost arestat de procurorul de serviciu. Până mâine seară, românul ar trebui apoi să se prezinte în fața judecătorului de instrucție pentru ședința de validare și cu acea ocazie ar putea răspunde la întrebările judecătorului pentru a explica cum au decurs faptele.

Pe de altă parte, până în acest moment, motivul crimei nu este încă clar. Este posibil ca Horonceanu să fi fost ucis în apogeul unui conflict poate din motive de bani, deși cercetările carabinierilor, cu colegii de la unitatea de anchetă Ostia, sunt încă în desfășurare. Să înțeleagă în special când a avut loc atacul fatal și dacă în acel moment mai erau și alte persoane care au participat la incident.

Potrivit procurorului de la Tivoli Francesco Menditto, „cauzele crimei par să fie legate de mediul de disconfort grav în care a trăit defunctul și căruia îi aparține și suspectul”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel