Italia. Tânăr de 22 de ani, mort după o petrecere cu prietenii români: Tragedia a pornit de la nota de plată

Andreea Cosma, Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

Giuliano Bergamini, 22 de ani, a murit în spitalul din San Camillo din Roma, după ce a petrecut alături de doi prieteni români. 

O tragedie pentru familia și prietenii băiatului care cer dreptate. Un dosar a fost deschis după ce familia Bergamini a depus o plângere în care acuză cadrele medicale de malpraxis. 

 

Povestea tensionată care s-a sfârşit pe patul de spital

 

Pe 23 iulie, Giuliano Bergamini lua cina într-un restaurant din Villa Adriana, în municipiul Tivoli, în via Maremmana Inferiore. Cu el se aflau doi prieteni, un băiat ţi o fată de origine română, cu aceeaşi vârstă. Totul a început după ce grupul a vrut să părăsească localul fără să plătească nota, lucru care l-a iritat pe ospătar, un cetăţean egiptean, care a încercat să îi oprească pe cei trei.

Grupul a reacționat violent şi altercaţia s-a oprit abia după ce au venit carabinierii de la Tivoli. Militarii din Arma, sosiți la fața locului, l-au găsit pe ospătarul egiptean bătut, l-au blocat pe băiatul român și l-au dus apoi în cazărmi, iar pe Giuliano Berganini l-au găsit cu o rană gravă la picior din care curgea abundent sânge. Prin urmare, au fost alertate serviciile 118.

 

Reconstituirea faptelor

 

În conformitate cu ceea ce a fost reconstituit de autorităţi şi confirmat de procurorul Tivoli și în timpul procesului, grupul a vrut să plece fără să plătească nota şi l-au bătut pe chelnerul egiptean, lovindu-l şi cu scaune după ce a încercat să îi oprească.

Giuliano Bergamini (care nu pare să fi fost implicat în altercaţie potrivit informaţiilor din anchetă) pentru a evita problemele cu carabinierii care soseau, a încercat să urce peste poartă, rămânând blocat cu piciorul cu un vârf de fier.

Un accident care va deveni apoi tragedie. Tânărul de 22 de ani a fost ajutat de cei care erau acolo, apoi a fost aşezat pe un scaun până la sosirea carabinierilor și a ambulanţei care l-au dus apoi la spitalul din Tivoli, unde urma să fie internat pentru 10 zile pentru a se vindeca.

Până acum, faptele sunt confirmate. Judecătorul de serviciu a decis o măsură de precauție pentru băiatul și fata de origine română acuzaţi de tentativă de extorsiune și rezistență la funcționarii publici. În timpul procesului, cei doi au povestit cum a fost Giuliano Bergamini cu ei și în ce rol.

 

Giuliano Bergamini a murit în spital

 

Giuliano Bergamini a murit la 25 iulie. Băiatul a fost transferat la San Camillo din Roma din cauza unor complicații medicale. Aici, însă, starea lui s-a agravat iremediabil, iar tânărul de 22 de ani a murit din cauza unei septicemii. 

 

Familia reclamă abateri medicale

 

O autopsie a fost deja cerută pe corpul băiatului pentru a face lumină asupra cauzelor bolii infecțioase. Familia tânărului, care dorește să afle adevărul, arată cu degetul spre managementul spitalului, dar şi asupra personalului care l-a îngrijit. Plângerea a fost depusă la poliție. Momentan nu există suspecți, dar procurorul investighează și a deschis un dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel