Italia. Scăderea contagierilor şi a deceselor cauzate de COVID-19 "s-a oprit"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Numărul contagierilor şi a deceselor asociate noului coronavirus în Italia, în scădere de la începutul lui aprilie, "s-a oprit" în ultimele zile, a asigurat marţi preşedintele Institutului Superior de Sănătate italian, Silvio Brusaferro, citat de EFE.

Contagierile înregistrate luni au ajuns la 480, cu 91 mai multe decât în săptămâna trecută, în timp ce numărul deceselor a fost 31, cu 3 mai multe decât lunea trecută.

Campania de vaccinare avansează cu o medie de 4 milioane de doze administrate pe săptămână: 21.203.897 de persoane au completat schema de vaccinare, reprezentând 39,26 % din populaţia de peste 12 ani; în total s-au administrat 54.371.521 doze de vaccin.

Toate persoanele de peste 17 ani pot solicita să se vaccineze, deşi responsabila pentru probleme regionale, Mariastella Gelmini, a declarat luni că este nevoie de o campanie de "sensibilizare pentru a-i convinge pe cei indecişi" care nu şi-au manifestat interesul pentru vaccinare.

Pentru minorii cu vârste între 12 şi 16 ani s-au convocat zile de vaccinare care se vor repeta pe durata verii.

 

Curba descendentă a contagierilor şi a deceselor "s-a oprit" în Italia


Mariastella Gelmini a corelat necesitatea vaccinării de impactul variantei Delta, care reprezintă deja 22% din totalul cazurilor de coronavirus în Italia.

În regiunea Lazio, cu capitala la Roma, această variantă reprezintă 34,95% dintre contagieri şi creşte până la 70% în zona de coastă, potrivit datelor testelor efectuate de Institutul Spallanzani şi publicate luni de ziarul Il Messaggero.

Turismul s-a reactivat în Italia iar intrarea în ţară este permisă cu certificatul verde COVID-19 pentru cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene şi din spaţiul Schengen; cu alte documente similare emise de Israel, SUA, Japonia şi Canada, sau 5 zile de carantină şi un test PCR pentru cetăţenii din Marea Britanie şi Irlanda de Nord.

Este interzisă intrarea în ţară doar cetăţenilor care au călătorit în ultimele 14 zile în India, Bangladesh şi Sri Lanka, ca măsură de frânare a răspândirii variantei Delta.

Italia se află în aşa-numita "zonă albă", iar purtarea măştii este obligatorie doar în spaţiile închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel