Italia. Pedeapsă istorică pentru românii care și-au ținut sclavi conaționalii: „Ne-au scuipat în față, au spus că trebuie să muncim până când ne dă sângele”

FOTO GENERIC
FOTO GENERIC

Mai multe familii de români au trăit un coșmar atunci când au început să lucreze cu promisiunea unei vieți mai bune în Sicilia, Italia.  Capii grupului infracțional, format tot din români, care-i aduceau pe aceștia în peninsulă au primit pedepse istorice. 


Românii au fost obligați să mănânce mâncare expirată și să lucreze toată ziua în sere, fără să fie plătiți. Tot ce li s-a promis a fost de fapt o înșelăciune. Familii întregi au fost închise în casă și obligate să sufere tot felul de violențe.

Potrivit tp24.it, grupul infracțional a primit astăzi o pedeapsă istorică: 20 de ani de închisoare pentru șeful asociației române. Grupul infracțional funcționează din 2016 și a recrutat un număr mare de oameni. Anchetele au început grație plângerii unui bărbat care a găsit curajul să apeleze la poliție. Acum a fost despăgubit împreună cu alte victime.

Potrivit acuzației, din 2015, aceștia i-au plătit disproporționat față de contractele de muncă (25 de euro pe zi timp de 10 ore) forțându-i să efectueze schimburi de ture, fără concediu, odihnă săptămânală sau indemnizații. Lucrările efectuate de angajați au încălcat și legislația privind siguranța și igiena. 

 

„Ni s-a spus că dacă ne plângem ne vor împușca”

 

De asemenea, și în provincia Trapani, în 2019, au fost unele percheziții care au condus la un român care timp de 10 ani exploatau muncitorii agricoli de naționalitate română care lucrau pe câmpurile din Marsala, Mazara, Partanna, Salemi, Castelvetrano și Pantelleria, făcându-i să muncească 11-12 ore pe zi, în condiții neconforme, amenințându-i chiar cu arme și oferindu-le doar o jumătate de oră pentru pauza lor de prânz. 

„Am lucrat 12 ore pe zi pentru 30 de euro. Fără mâncare sau apă. Ne-au scuipat în față, au spus că trebuie să muncim până când ne dă sângele. Ni s-a spus că dacă ne plângem ne vor împușca, pentru că la mulți dintre noi români nu le pasă”, a povestit un român pentru sursa citată.

Este povestea sclavilor câmpurilor. Este povestea lucrătorilor care au avut curajul să-i denunțe pe „stăpânii" care i-au exploatat. Lucrătorii care nu numai că sunt plătiți foarte puțin, fără niciun contract, dar nu au nici protecție pentru sănătate și siguranță la locul de muncă. Când sunt bolnavi trebuie să muncească. Dacă se rănesc la locul de muncă, au probleme, nimeni nu îi protejează.

„Ziua noastră începe la ora 5.30 - 6.00, șefii vin cu o dubă, ne înghesuie ca pe niște sardine, îngrămădiți, și transportați în mediul rural Marsala, Mazara, Partanna, Castelvetrano, Salemi”, a mai povestit muncitorul român.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy