Italia. Revolta muncitorilor români, după ce compania la care lucrau i-a exploatat luni întregi. Trei manageri, anchetați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Revolta muncitorilor români, după ce compania la care lucrau i-a exploatat luni întregi. Trei manageri, anchetați
Italia. Revolta muncitorilor români, după ce compania la care lucrau i-a exploatat luni întregi. Trei manageri, anchetați

Mai mulți muncitori, printre care și români, s-au revoltat și au dat în judecată firma de mobilă la care lucrau, în Ivrea, provincia Torino din Italia. Trei manageri ai companiei sunt acum cercetați.

Potrivit plângerilor făcute la Poliție, muncitorii au raportat zile de lucru interminabile și ore suplimentare neplătite. Ancheta asupra companiei de mobilă, care are birouri în toată Italia, s-a extins, ieri, în Lombardia. În Ivrea, trei manageri sunt cercetaţi pentru exploatarea muncitorilor la uzină. De asemenea, portarii companiei au denunțat intimidarea și șantajul din partea managerilor.

Prima audiere a avut loc ieri la Tribunalul Muncii din Lodi. Deocamdată, un portar român, fost angajat al companiei, a intentat un proces prin avocata Caterina Biafora din Torino. Dar în următoarele zile, mulți alți muncitori, printre care și români, vor apela la Tribunalul Muncii.

 

Zilele de lucru începeau în zori și se terminau seara târziu

 

Românul era responsabil de gestionarea livrărilor la domiciliu și de montajul mobilierului achiziționat. Acum nu mai lucrează pentru compania respectivă și a raportat judecătorilor că a făcut sarcini foarte grele cu multe ore suplimentare neplătite. Zilele lui de lucru începeau în zori și se terminau seara târziu. Și mai mult, fără pauză de prânz sau concediu. 

În Settimo Torinese, în schimb, în ​​ultimele săptămâni, compania a acordat în plată trei luni de restanțe unui portar de origine africană care semnalase situația. Din aceste plângeri au izvorât o serie de cauze civile și judiciare care îi văd ca protagoniști pe alți muncitori, printre care și numeroși români. Între timp, procurorul din Ivrea a cerut prelungirea cercetărilor.

 

Olanda. Arestări la o celebră agenție prin care și-au găsit de muncă sute de români

 

Și în Olanda a început săptămâna trecută o anchetă după ce câțiva muncitori români au dat în judecată agenția care i-a angajat. 

Agenția de recrutare a forței de muncă a adus în Olanda sute de oameni, printre care și români, care activează în principal în sectorul cărnii. Această agenție nu este lipsită de controverse. În timpul unei inspecții la sfârșitul lunii august 2019 la o facilitate de cazare a agenției din 's-Heerenberg, au fost numărate 22 de paturi. Același număr de muncitori migranți ar fi trebuit să locuiască în casă. Mult prea mult, conform primăriei din Montferland, care a amendat agenția de ocupare a forței de muncă. Puțin mai târziu, agenția a recunoscut greșeala și a calificat-o drept „un incident”.

Un dosar de cercetare este încă pe rol pe această chestiune, care trebuie să afle cât timp s-a folosit această facilitate de cazare pentru muncitori. Nu există încă o decizie în acest caz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel